На постріл потрібні хвилини: ЗСУ вдало нищать ворога вітчизняною зброєю (відео)

Читати російською
Автор

Російській бронетехніці не заховатися від прицільних представників ЗСУ

На фронті тривають запеклі бої, і аби давати відсіч ворогу українські воїни максимально використовують потенціал вітчизняного оборонпрому. Зокрема, одним із фатальних поєднань для російських окупантів є "дует" протитанкового ракетного комплексу "Скіф" та бронетранспортера "Новатор".

Як працює розрахунок цієї техніки, показали в пресслужбі оперативного командування "Схід". На офіційній сторінці ОК у Facebook військові розмістили відповідне відео, на якому зображений процес роботи техніки та подальший результат.

"Час між зайняттям позиції та пострілом — 2 хвилини", — підкреслюють автори публікації.

Також вони зазначають, що за допомогою "Скіфу" вдається швидко та ефективно знищувати російську бронетехніку.

Слід зазначити, що ПТРК "Скіф" є розробкою українського КБ "Луч". Він був розроблений спільно із білоруськими технологами ще на початку 2000-х років. У його основі знаходиться знаменитий протитанковий ракетний комплекс "Стугна". Його дія є напівавтоматичною, влучність забезпечує можливість наведення лазерного променю. У комплексі можна застосовувати ракети калібру 130 або 152 мм з різними бойовими частинами.

Бронеавтомобіль "Новатор" також вітчизняне чудо техніки. Його виробником є компанія "Українська бронетехніка". Працює машина на посиленому шасі Ford F-550. "Новатор" можна використовувати в тому числі і для екстреної евакуації поранених — у вантажному відсіку передбачено місце для фіксації санітарних нош.

Судячи із результативності роботи військових, українське озброєння є вельми якісним та складає чудову компанію західним розробкам, подарованих Україні партнерами.

Раніше "Телеграф" розповідав, яким чином на фронті використовують оновлену версію канадського бронеавтомобіля Senator MRAP.