Німеччина дає добро? Названо термін, коли Україна може отримати далекобійні ракети

Читать на русском
Автор
1190
Борис Пісторіус
Борис Пісторіус. Фото Скріншот відео

ЗСУ дуже потребують такого озброєння

Міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус допустив можливість постачання Україні далекобійних ракет Taurus через "кілька тижнів". Раніше глава МЗС України Дмитро Кулеба зазначав, що Київ просунувся вперед у переговорах щодо постачання цих ракет з Німеччини.

Про це Пісторіус сказав на конференції в Мюнстері, присвяченій Вестфальському миру, що закінчив тридцятилітню війну. Його слова цитує Tagesschau.

"Якщо пройде тиждень чи два, поки рішення (про передачу Taurus Україні, — ред.) буде прийняте, то так і буде", — заявив він.

Пісторіус додав, що Німеччина має бути обачною у цьому питанні. Навіть якщо це важко зрозуміти нашим українським друзям, зазначив він.

"Німеччина має зважувати наслідки кожного свого кроку", — пояснив міністр.

Пісторіус наголосив, що крилаті ракети досягають більшої дальності, ніж будь-яка інша зброя, яка раніше постачалася Україні. Вони є складним промисловим продуктом.

Варто зазначити, що 14 вересня Дмитро Кулеба повідомляв, що Київ працює над отриманням ATACMS від США та Taurus від Німеччини. По обох треках є просування вперед, проте остаточних рішень у Берліні та Вашингтоні не прийнято.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що канцлер Німеччини Олаф Шольц блокує постачання Taurus Україні. За словами керівника комітету Бундестагу з питань оборони Марі-Агнес Штрак-Циммерман, це єдина людина, яка гальмує процес передачі ракет.