В Міноборони заявили, що ЗСУ звільнили село під Бахмутом: військові спростовують (мапа, оновлено)

Читать на русском
Автор
5568
ЗСУ тиснуть на ворога
ЗСУ тиснуть на ворога. Фото https://t.me/V_Zelenskiy_official

Сили оборони проводять зачистку села від окупантів

ЗСУ у боях на Донецькому напрямку звільнили населений пункт Андріївка у Бахмутському районі. Попри успіх, бої у цьому районі продовжуються.

Про це заявила заступник Міністра оборони України Ганна Маляр. За її словами, поки ворог на північному фланзі намагається відбити втрачені позиції, на південному фланзі ЗСУ успішно просуваються.

За словами Маляр, Сили оборони України зараз закріплюються на зайнятих позиціях у Андріївці, але бої продовжуються.

"На Бахмутському напрямку ми рухаємося вперед… Основні бої продовжуються в районах Андріївки, Курдюмівки, Кліщіївки… І в нас там гарні новини. Андріївка — наша", — йдеться у повідомленні.

В той самий час з'явилося повідомлення від 3-ї окремої штурмової бригади про те, що ця інформація є хибною. Зараз у Бахмутському районі тривають серйозні бої.

"Офіційно! Заява про взяття Андріївки помилкова і передчасна. Наразі тривають серйозні та важкі бої в районах Кліщіївки та Андріївки. Подібні заяви шкідливі, несуть загрозу для життя особового складу та шкодять виконанню бойових завдань", заявили військові.

Одразу після спростування військових Ганна Маляр виправила своє повідомлення.

"Ситуація дуже складна і мінлива. Тримаємо кулаки за наших", — написала вона.

Пізніше заступниця міністра оборони пояснила ситуацію. За її словами, стався збій між декількома джерелами інформації, але успіх у ЗСУ все ж таки є.

"Уточнюю з приводу інформації про звільнення Андріївки. Я не викладаю таку інформацію без координації та погодження з військовими. Відбувся комунікаційний збій між кількома джерелами інформації, які повідомляють безпосередньо з місця подій. В Андріївці є певний успіх і зараз тривають тяжкі бої", написала Анна Маляр.

На онлайн-карті порталу Deepstate Андріївку позначено як звільнений населений пункт, сказано, що зараз триває зачистка від росіян. Село Андріївка знаходиться у Бахмутському районі Донецької області за 13 км від самого Бахмута.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що ЗСУ мають успіх на кількох ділянках фронту, а в Запорізькій області росіяни несуть значні втрати.