"Залишилось 6-7 тижнів": у США насторожили прогнозом щодо контрнаступу ЗСУ

Читать на русском
Автор
5232
Контрнаступ триває
Контрнаступ триває. Фото Генштаб ЗСУ

Увага Штатів вже звернена на наступний бойовий сезон

До кінця 2023 ймовірність прориву всієї оборони російських окупантів на півдні дорівнює приблизно 40-50%. Обмежені боєприпаси та погіршення погоди також відіграють у цьому негативну роль.

Про це пише The Economist, цитуючи директора з аналізу Агентства військової розвідки Пентагону (DIA) Трента Мола. За його словами, увагу США вже звернено на наступний бойовий сезон.

"Якщо Україна зможе розширити фронт навколо Роботиного, утримати свої позиції й продовжувати приплив боєприпасів, то вона матиме хороші можливості для нового ривка у 2024 році", — сказав він.

При цьому Трент Мол наголошує, що американські та українські офіційні особи не змогли оцінити глибину оборони росії й те, наскільки її складно буде пробити бронетехнікою.

Також, на думку неназваного представника адміністрації Байдена, Україні лишилося близько 6-7 тижнів на проведення контрнаступу. При цьому в керівництві Штатів є деякі розбіжності щодо того, яких результатів можна досягти за цей час.

Дехто вважає, що українська армія кинула в бій більшу частину своїх резервів ще до прориву другої лінії оборони, а також зазнала тяжких втрат при спробі прориву. У зв’язку з цим, на їхню думку, вона нібито навряд чи зможе зайти далеко.

"Якщо ви подивіться на поле бою через п’ять років, воно може виглядати багато в чому схожим", — каже представник американської розвідки.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що президент України Володимир Зеленський не відкидає того, що війна може завершитися вже до кінця 2023 року.