Ворог здійснює найпотужніші штурми: Маляр розповіла про ситуацію в Мар’їнці (мапа)

Читати російською
Автор

Росіяни прагнуть взяти Мар’їнку під контроль

Заступник міністра оборони України Ганна Маляр прокоментувала ситуацію на Маринському напрямі, де не припиняються запеклі бої. Вона поспілкувалася із військовими 79-ї ОДШБ, які й захищають місто.

Подробицями замміністра поділилася у своєму Telegram. За місяці безперервних боїв місто практично перестало існувати.

"Ви вже кілька місяців поспіль чуєте в новинах одну й ту саму фразу – на Мар’їнському напрямку точаться бої. Але за цими словами стоїть щоденна героїчна робота наших військових", — зазначила заступник міністра оборони.

За словами Ганни Маляр, цілих будівель у Мар’їнці не залишилося, натомість лише руїни та залишки фундаментів. Росіяни продовжують прати місто, щоб атакувати лінію оборони ЗСУ та взяти місто під свій контроль, але безуспішно.

Ситуація у Мар’їнці станом на 6 вересня залишається не менш гарячою, ніж на Бахмутському чи Лиманському напрямках. Саме тут ворог здійснює найпотужніші штурми та кидає величезну кількість військ у бої, але десантники з 79-ї окремої десантно-штурмової бригади продовжують захищати місто. Згідно з даними мапи Deepstate, частина території навколо міста має статус невідомої.

Також заступник міністра оборони опублікувала фото, де спілкується з українськими військовими. Чи знімки були зроблені на фронті — невідомо.

Раніше "Телеграф" показував фото Мар’їнки з висоти пташиного польоту. Місто справді перетворилося на руїни та гори попелу.