ЗСУ отримають 160 антидронних систем Slinger: знищують не лише БПЛА (фото та відео)

Читать на русском
Автор
1502
Slinger
Slinger. Фото Electro Optic Systems

Система оснащена тепловізійним та нічним прицілами

Україна придбала 160 антидронних систем Slinger у Австралії. Український посол Василь Мірошниченко взяв участь у демонстраційній стрільбі з цього комплексу.

Про це повідомляє Defence Blog. Мірошниченко особисто керував комплексом Slinger. Основа цієї антидронної системи – 30-мм гармати M230LF та 7,62-мм кулемета MAG58. Послу вдалося вразити ціль на відстанях 500 та 1000 метрів.

Компанія-виробник Electro Optic Systems заявила, що вона пишається підтримкою української армії. Там уточнили, що Slinger встановлюється на пікап GMC Denali, система для боротьби з дронами оснащена тепловізійним та нічним прицілами. Також її 30-мм гармата здатна вражати транспортні засоби та інші повітряні цілі типу вертольотів. M230LF веде вогонь одиночними пострілами в режимі 100 або 200 пострілів за хвилину.

Комплекс Slinger

"Ми вже підписали два контракти для України на 110 систем, які будуть оснащені М113 та ще 50 систем з компанією під назвою "Практика", їх інтегрують у БТР Bushmaster. Вони складають близько 170 мільйонів доларів, це значний експортний контракт", — розповів подробиці виконавчий віцепрезидент EOS Метт Джонс.

Внутрішній пристрій Slinger

Крім того, найближчим часом 30 мм гармата отримає боєприпаси з дистанційним підривом. Джонс розповів, що M230LF також встановлюється на ударні гелікоптери Apache.

Раніше "телеграф" розповідав, що в Україні розробили портативного "вбивцю ворожих дронів". Це C-Vog FPVKiller, він створює перешкоди, що пригнічують канал управління дронів, практично невразливих для інших засобів РЕБ, і таким чином виводить його з ладу.