Росіяни програють війну на виснаження: несподіваний прогноз військового оглядача

Читать на русском
Автор
1457
Євген Дикий вважає, що росія не готова до довгої війни
Євген Дикий вважає, що росія не готова до довгої війни. Фото Новинарня

Поступово техніка та озброєння окупантів "тануть"

росія матиме великі проблеми з технікою та озброєнням, якщо мова піде про війну на виснаження. Навіть максимальні темпи виробництва озброєння у росіян значно поступаються тим темпам, з якими ЗСУ знищують його.

Про це в інтерв’ю виданню "Новинаря" заявив військовий та політичний аналітик, ветеран АТО та громадський діяч Євген Дикий. За його словами, думка про те, що рф зможе перемогти у війні на виснаження, не відповідає реальності.

"До війни на виснаження, до довгої війни вони не готові. Зараз у них йде саме один з піків виснаження, чим ми і намагаємося скористатися. Зараз у них дуже погана ситуація з оновленням того, що ми вибиваємо. І це практично однаково стосується як живої сили, так і "заліза". Саме тому вони зараз мріють про заморожування війни, хоча б на пів року. Їм потрібна пауза, щоб виграти час", — сказав він.

Не пропустіть: "ЗСУ залежать від того, які "таргани" танцюють у головах наших союзників": інтерв’ю з військовим експертом Євгеном Диким, ч.I

Дикий зазначив, що поступово техніка та озброєння окупантів "тануть", хоча вони частково оновлюють її та частково знімають із консервації. При цьому аналітик вважає, що в ситуацію може втрутитися Китай, якщо принципово змінить позицію щодо постачання озброєння росії.

"Це вже буде інша війна, не дай Боже. Але без прямої допомоги від Китаю я не бачу у них можливостей всю кількість новобранців озброїти навіть на такому рівні, як озброювали минулі групи", — сказав Дикий.

Не пропустіть: "Байден не підписувався на повну перемогу України над росією": інтерв’ю з військовим експертом Євгеном Діким, ч.ІІ

Раніше "Телеграф" писав про те, що в останні кілька тижнів між офіційними особами Києва та США виникли деякі розбіжності з приводу контрнаступу ЗСУ.