Не тільки "арестовщина": військовий експерт назвав найбільші помилки керівництва України

Читать на русском
Автор
803
Політики повинні направити сили проти спільного ворога
Політики повинні направити сили проти спільного ворога. Фото president.gov.ua

Які дії слід виконати уряду, щоб задачі воєнного часу вирішувались швидше та ефективніше

Перемогти у війні з росією українцям вдасться лише визнавши реальне положення справ на фронті і залучивши до боротьби з ворогом усі можливі ресурси з боку еліт. Про це в інтерв'ю "Телеграфу" заявив експерт в сфері оборони і безпеки Олег Старіков.

За словами воєнного аналітика, однією з найбільших помилок вищого військово-політичного керівництва країни за останні півтора роки була так звана "арестовщина".

Розмови про завершення війни за 2-3 тижні, катастрофічний снарядний "голод" в рф і про те, що росіяни побіжать з окупованих територій у перший же день контрнаступу ЗСУ мали вкрай негативні наслідки для України.

"У такій війні може бути лише два підходи: за логікою Черчілля і за логікою СРСР. Ми, на жаль, обрали другий. В уряді вирішили, що, дізнавшись кількість втрат і реальні темпи просування на фронті, народ злякається і воювати буде нікому. На мою думку, якщо воювати нікому, значить, країна не готова відстоювати свою свободу і здається ворогу. Логічно?

Втім, це не про нас. Ми не програємо війну, але українці повинні чітко розуміти, що вона триватиме довго і забере ще багато життів, що ворог справжній і сильний. Подолати його вдасться, лише дивлячись правді в очі і ретельно готуючись до того, що нас чекає. Це військова наука, яка полягає в інженерній розвідці та точних розрахунках, ретельній підготовці до бойових дій. Тому ми повинні звертатися до наших партнерів по допомогу не лише у вигляді снарядів та літаків, а й про надання нам необхідної інженерної техніки для розрахунків", – каже експерт.

Ще одним ключовим аспектом для перемоги є об'єднання еліт і контреліт, вважає Олег Старіков. За словами аналітика, якби діюча влада і опозиція забули про все і сконцентрувалися виключно на війні, якби кожен зі свого боку залучив до процесу кращих фахівців і надав свої найефективніші кадри, задачі воєнного часу вирішувались би набагато швидше і якісніше.

Повну версію матеріалу з оцінкою рівня загрози, яку становлять для України нові російські дрони-камікадзе, читайте 22 серпня на сайті "Телеграф".