Війна — день 535: окупанти намагаються перехопити ініціативу, а ЗСУ шукають місце для нового удару

Читати російською
Автор

Оперативно про головне за добу

Українські військові продовжують вести контрнаступ Бахмутом, на Бердянському та Мелітопольському напрямках і мають деякі поступи, проте росіяни теж не сидять склавши руки і намагаються перехопити ініціативу. Найбільш активний тиск окупантів спостерігається на Куп’янському напрямі, а також біля Бахмута. При цьому аналітики зазначають, що ЗСУ взяли невелику паузу, щоб проаналізувати оборону росіян і, можливо, знайти місце для нового несподіваного удару.

У цьому матеріалі "Телеграф" розповідає про головні події в Україні та світі 12 серпня, але більш оперативну інформацію можна отримувати у нашому Telegram-каналі за цим посиланням.

23:00 Є відбиті території на Таврійському напрямку — Сили оборони працюють, повідомив командувач ОСУВ "Таврія" Олександр Тарнавський.

22:00 Сили оборони України досягли "тактично значущого" прогресу в контрнаступі на двох напрямках, пише The New York Times із посиланням на аналітиків ISW, українських чиновників і російських військових блогерів.

21:00 Авіація сил оборони України протягом доби завдала 10 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки супротивника, повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України.

20:00 Українські бійці продовжують наступ на Мелітопольському та Бердянському напрямах, мали частковий успіх у районі Роботиного Запорізької області, повідомляє Генштаб ЗСУ.

19:00 Протягом доби російські окупанти завдали 6 ракетних та 36 авіаційних ударів, здійснили 32 обстріли з реактивних систем залпового вогню за позиціями українських військ та населених пунктів, повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України.

18:00 Військово-оперативна група розпочинає дії на польсько-білоруському кордоні. Міністр оборони Польщі Маріуш Блащак заявив про початок операції RENGAW, повідомляє сайт Міністерства оборони Польщі.

17:00 Україна активно проводить роботи з інтеграції морських портів для забезпечення експорту зерна. Однак у разі агресії з боку росії Чорноморський флот та певні компоненти інших флотів будуть знищені, заявив радник глави Офісу президента Михайло Подоляк.

16:00 Російські окупанти продовжують тероризувати Херсонську область. Внаслідок обстрілів двоє людей отримали поранення.

15:00 Літак Су-30 зазнав аварії в Калінінградській області, повідомили в міноборони рф. Політ виконувався без боєкомплекту. Екіпаж загинув.

14:00 Кримський міст в диму. Перед цим пролунали вибухи

13:00 В окупованому Бердянську пролунав вибух

12:00 Російські окупанти зранку обстріляли смт Куп'янськ-Вузловий Куп'янського району Харківської області. Внаслідок ударів загинула жінка.

11:00 Вранці ворог вдарив керованою авіабомбою по Оріхову. Внаслідок удару загинув поліцейський. 12 осіб поранено, серед яких 4 працівників поліції, повідомив голова МВС Ігор Клименко.

10:00 У Кривому Розі вибухи! Вони пролунали під час повітряної тривоги

За добу ЗСУ ліквідували 510 окупантів

09:00 Повітряні сили повідомили про збиття трьох "Шахедів", запущених в ніч проти 12 серпня.

08:00 Вночі звуки вибухів чули у Запоріжжі. За даними Телеграм-каналів, там працювала ППО по безпілотникам.

07:00 Крим знову вночі атакували БПЛА.

06:00 11 серпня українські війська наступали на трьох напрямках і досягли тактично значущого просування на заході Запорізької області, вийшовши на околицю Роботиного. Ворог активізував наступ у районі Куп’янська, йдеться у звіті ISW.

00:00 58 країн світу підтримують українську Формулу миру, заявив голова ОПУ Андрій Єрмак.

З даними за 9 серпня можна ознайомитись у трансляції: Війна — день 532: Ставка Зеленського у спеціальному форматі та успіхи ЗСУ

Про те, що відбувалося 10 серпня, читайте у матеріалі: Війна — день 533: ЗСУ наступають на трьох напрямках, а окупанти продовжують тероризувати українців

Інформацію за 11 серпня дивіться за посиланням: Війна — день 534: ракетний удар по Прикарпаттю та масове звільнення військкомів