Війна — день 535: окупанти намагаються перехопити ініціативу, а ЗСУ шукають місце для нового удару

Читать на русском
Автор
34484
Бої за Україну продовжуються
Бої за Україну продовжуються

Оперативно про головне за добу

Українські військові продовжують вести контрнаступ Бахмутом, на Бердянському та Мелітопольському напрямках і мають деякі поступи, проте росіяни теж не сидять склавши руки і намагаються перехопити ініціативу. Найбільш активний тиск окупантів спостерігається на Куп’янському напрямі, а також біля Бахмута. При цьому аналітики зазначають, що ЗСУ взяли невелику паузу, щоб проаналізувати оборону росіян і, можливо, знайти місце для нового несподіваного удару.

У цьому матеріалі "Телеграф" розповідає про головні події в Україні та світі 12 серпня, але більш оперативну інформацію можна отримувати у нашому Telegram-каналі за цим посиланням.

23:00 Є відбиті території на Таврійському напрямку — Сили оборони працюють, повідомив командувач ОСУВ "Таврія" Олександр Тарнавський.

22:00 Сили оборони України досягли "тактично значущого" прогресу в контрнаступі на двох напрямках, пише The New York Times із посиланням на аналітиків ISW, українських чиновників і російських військових блогерів.

21:00 Авіація сил оборони України протягом доби завдала 10 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки супротивника, повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України.

20:00 Українські бійці продовжують наступ на Мелітопольському та Бердянському напрямах, мали частковий успіх у районі Роботиного Запорізької області, повідомляє Генштаб ЗСУ.

19:00 Протягом доби російські окупанти завдали 6 ракетних та 36 авіаційних ударів, здійснили 32 обстріли з реактивних систем залпового вогню за позиціями українських військ та населених пунктів, повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України.

18:00 Військово-оперативна група розпочинає дії на польсько-білоруському кордоні. Міністр оборони Польщі Маріуш Блащак заявив про початок операції RENGAW, повідомляє сайт Міністерства оборони Польщі.

17:00 Україна активно проводить роботи з інтеграції морських портів для забезпечення експорту зерна. Однак у разі агресії з боку росії Чорноморський флот та певні компоненти інших флотів будуть знищені, заявив радник глави Офісу президента Михайло Подоляк.

16:00 Російські окупанти продовжують тероризувати Херсонську область. Внаслідок обстрілів двоє людей отримали поранення.

15:00 Літак Су-30 зазнав аварії в Калінінградській області, повідомили в міноборони рф. Політ виконувався без боєкомплекту. Екіпаж загинув.

14:00 Кримський міст в диму. Перед цим пролунали вибухи

13:00 В окупованому Бердянську пролунав вибух

12:00 Російські окупанти зранку обстріляли смт Куп'янськ-Вузловий Куп'янського району Харківської області. Внаслідок ударів загинула жінка.

11:00 Вранці ворог вдарив керованою авіабомбою по Оріхову. Внаслідок удару загинув поліцейський. 12 осіб поранено, серед яких 4 працівників поліції, повідомив голова МВС Ігор Клименко.

10:00 У Кривому Розі вибухи! Вони пролунали під час повітряної тривоги

За добу ЗСУ ліквідували 510 окупантів

09:00 Повітряні сили повідомили про збиття трьох "Шахедів", запущених в ніч проти 12 серпня.

08:00 Вночі звуки вибухів чули у Запоріжжі. За даними Телеграм-каналів, там працювала ППО по безпілотникам.

07:00 Крим знову вночі атакували БПЛА.

06:00 11 серпня українські війська наступали на трьох напрямках і досягли тактично значущого просування на заході Запорізької області, вийшовши на околицю Роботиного. Ворог активізував наступ у районі Куп’янська, йдеться у звіті ISW.

00:00 58 країн світу підтримують українську Формулу миру, заявив голова ОПУ Андрій Єрмак.

З даними за 9 серпня можна ознайомитись у трансляції: Війна — день 532: Ставка Зеленського у спеціальному форматі та успіхи ЗСУ

Про те, що відбувалося 10 серпня, читайте у матеріалі: Війна — день 533: ЗСУ наступають на трьох напрямках, а окупанти продовжують тероризувати українців

Інформацію за 11 серпня дивіться за посиланням: Війна — день 534: ракетний удар по Прикарпаттю та масове звільнення військкомів