З’явилися відео атаки російського корабля у бухті Новоросійська: нові подробиці від СБУ

Читать на русском
Автор
8936
ВДК "Оленєгорський горняк" отримав пошкодження
ВДК "Оленєгорський горняк" отримав пошкодження. Фото Соцсети

Ворожий корабель атакували морські дрони

Служба безпеки України провела спеціальну операцію в бухті Новоросійська, під час якої було пошкоджено великий десантний корабель "Оленєгорський горняк".

Про це пише "Телеграф", посилаючись на джерела в СБУ.

На опублікованому відео можна помітити, як надводний дрон СБУ, оснащений 450 кг тротилу, атакує корабель супротивника, де перебуває близько 100 людей екіпажу.

Як зазначають джерела у Службі безпеки, спецоперація була проведена разом із Міністерством внутрішніх справ України. В результаті атаки "Оленєгорський горняк" отримав серйозну пробоїну і поки що не може виконувати свої бойові завдання. Усі заяви росіян про "відбиту атаку" — фейк.

Варто додати, що це далеко не перша успішна спецоперація СБУ, в якій використовуються надводні дрони. Раніше глава Служби безпеки Василь Малюк підтвердив, що її рук справа також і атака на російські кораблі в Севастопольській бухті у жовтні 2022 року, а також підрив Кримського мосту.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що на Аспенському безпековому форумі президент України Володимир Зеленський заявив, що Кримський міст має бути зруйнований. Ці слова викликали у росіян справжню істерику. У мережі вони одразу почали заявляти, що Київ має бути знищено, а Зеленського назвали "метою".