Документи готуються: топ-пропагандиста Кремля оголосять у міжнародний розшук

Читать на русском
Автор
Колаж "Телеграфу"

Усі ті, хто роками закликали до геноциду українців, за свої дії відповідатимуть

Російського пропагандиста Антона Красовського, який закликав до геноциду українців, незабаром оголосять у міжнародний розшук.

Про це в інтерв’ю "Укрінформу" заявив генпрокурор Андрій Костін.

За його словами, Офіс генерального прокурора України вже готує необхідні документи для цього.

"Серед пропагандистів у нас перший вирок отримав директор телеканалу RT Антон Красовський, який публічно закликав топити українських дітей. Він уже у списку санкцій ЄС, готуємо документи до подання до міжнародного розшуку", — сказав Костін.

Також він додав, що СБУ продовжує слідство щодо інших пропагандистів. Серед них Володимир Соловйов, Маргарита Сімоньян, Ольга Скабєєва і Дмитро Кисельов. Їхні дії розглядають як зазіхання на територіальну цілісність України, також вони підозрюються у розв’язанні та веденні агресивної війни.

"Підозри оголошені не тільки їм. Серед 673 фігурантів "магістральної справи" щодо злочину агресії рф, де представлено вище військово-політичне керівництво рф, є 10 пропагандистів і представників так званої російської культури — журналістів, акторів і співаків... Всі ті, хто роками створювали атмосферу ненависті та закликали до геноциду українців, за свої дії відповідатимуть", — запевнив генпрокурор.

Нагадаємо, що нещодавно СБУ повідомила Красовському про нову підозру за ч. 2 ст. 442 Кримінального кодексу (публічні заклики до геноциду).

Зазначимо, що у лютому 2023 року Красовського в Україні засудили до 5 років ув’язнення з конфіскацією майна.

Раніше "Телеграф" писав про те, чим для пропагандиста Красовського обернулися його висловлювання щодо вбивства українських дітей.