"Увійдуть до підручників": Маляр назвала два військові дива при контрнаступі ЗСУ

Читать на русском
Автор
717
Ганна Маляр розповіла про неймовірні події на фронті
Ганна Маляр розповіла про неймовірні події на фронті. Фото Колаж

Українські військові наступають в умовах, коли у ворога більше і зброї, і людей, тоді як наступ вважається можливим, коли ситуація складається навпаки

У ході контрнаступу ЗСУ українські захисники вчинили відразу два військові дива, які неодмінно у майбутньому увійдуть до підручників.

Про це сказала заступник міністра оборони України Ганна Маляр в ефірі "Сніданку з 1+1".

Зокрема, за її словами, воїни проводять наступ за умови, що у противника більше техніки та людей. При цьому нашим бійцям вдається просуватися, попри цей важливий фактор.

"І питання потрібно ставити передусім не про кількість пройдених кілометрів, а взагалі про факт — рухаємося вперед чи ні. Те, що ми рухаємося в умовах переваги ворога — ознака високої майстерності та мужності наших захисників", — зазначила Маляр.

Вона також додала, що українська сторона має значно менше втрат на фронті, порівняно з окупантами.

"На Бахмутському у нас гине у 8 разів менше, ніж у ворога. На Бердянському та Маріупольському у 5,3 раза менше. Це при тому, що зазвичай більше втрачає наступна сторона", — підсумувала заступник міністра.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що глава Держдепу США Ентоні Блінкен дав прогноз щодо того, скільки ще триватиме контрнаступ ЗСУ.