Війна — день 516: ЗСУ прориваються через укріплення супротивника, а окупанти готують нові обстріли

Читать на русском
Автор
20493
Бої за Україну продовжуються
Бої за Україну продовжуються

Оперативно про головне за добу

Українські військові продовжують пробиватися крізь російські мінні загородження і розвивати наступ на трьох напрямках, де можуть незабаром почати збільшувати темпи просування. При цьому на Заході зазначають, що контрнаступ ВСУ все ще перебуває на ранньому етапі, а тому робити якісь висновки про його успішність поки що зарано. Проте українців, особливо жителів південних областей, попереджають про те, що росіяни готують нові масовані обстріли України, а тому розслаблятися зарано.

У цьому матеріалі "Телеграф" розповідає про головні події в Україні та світі 24 липня, але більш оперативну інформацію можна отримувати у нашому Telegram-каналі за цим посиланням.

22:00 Контрнаступ українських військових йде повільно, проте все відбувається за планом, заявив глава Міноборони України Олексій Резніков в інтерв'ю CNN.

За його словами, думка про швидкий наступ була б помилковою, адже на фронті є багато аспектів, які на це впливають. Зокрема ця кількість боєприпасів, артилерійські снаряди та системи.

21:00 Російські військові обстріляли касетними боєприпасами Констянтинівку Донецької області – загинула дитина, ще щонайменше шестеро цивільних поранені.

19:00 Міноборони Іспанії повідомило про відправлення Україні чотирьох танків Leopard 2A4 і десятьох БТР M-113. Очікується, що українські Збройні сили отримають чергову партію військової допомоги Мадрида на початку серпня

10 000 українських солдатів cьoгoднi закінчили військову підготовку у Великій Британії i повертаються до України, у повній амуніції тa з технікою.

18:00 За попередньою інформацією внаслідок атаки 23 липня пошкоджена 61 будівля, 146 квартир одеситів, повідомляє місцева влада.

Силами комунальних підприємств ведуться першочергові протиаварійні заходи: розбирання завалів, розчищення доріг та дворових проходів.

Вчора проводилась консервація житлових будинків, закрито плівкою 869 віконних отворів.

На постраждалих 28 пам’ятниках — об’єктах культурної спадщини актуються пошкодження.

Також комунальні служби актують пошкодження в квартирах одеситів для подальшого отримання ними матеріальної допомоги з міського бюджету.

17:00 Безпілотники Армії дронів знищили 101 одиницю техніки росіян на мільйони доларів. За тиждень завдяки БПЛА в окупантів мінус 21 танк, 36 бойових броньованих машин та 18 опорних пунктів, повідомив міністр цифрової трансформації України Федоров.

16:00 Китайські компанії продовжують постачати рф нелетальне озброєння. Цього року росія імпортувала з Китаю безпілотників на суму понад 100 мільйонів доларів, це в 30 разів більше, ніж Україна, пише Politico.

15:00 У ході наступальної операції угруповання "Таврія" на Бердянському напрямку ударні підрозділи ЗСУ мали частковий успіх і просунулися у глибину супротивника від 350 метрів до 1,4 кілометра. Ідуть запеклі бої за Старомайорське, повідомляє командувач оперативно-стратегічного угрупування військ "Таврія" Олександр Тарнавський.

Президент Румунії Клаус Йоганніс рішуче засудив останній удар росії по портовій інфраструктурі міста Рені біля кордону країни — створює ризики для безпеки в Чорному морі.

14:00 Внаслідок сьогоднішньої атаки по Криму могла бути знищена партія ракет "Онікс", якими окупанти обстрілюють Одеську та Миколаївську область, пишуть "Кримські партизани".

13:00 Кількість постраждалих через нічну російську атаку "Шахедами" на Одещині зросла до семи осіб, про що повідомив голова Одеської ОВ Олег Кіпер.

"Внаслідок нічної атаки дронами по портовій інфраструктурі Одеської області постраждали семеро людей. Двом потерпілим надано медичну допомогу на місці, до лікарні госпіталізовано п'ятьох людей", — написав він.

12:00 Ворог зосереджує основні зусилля на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках на Сході, у той час ЗСУ ведуть наступальні дії на Мелітопольському та Бердянському напрямках.

11:00 Сили оборони України за тиждень просунулися на 12 кв. км на півдні та близько 4 кв. км – на Бахмутському напрямку, повідомила заступник міністра оборони України Ганна Маляр.

10:00 У тимчасово окупованому Маріуполі Донецької області помітили велике перекидання техніки та живої сили російської армії. Такої кількості тут не бачили кілька місяців.

09:00 З'явилися подробиці удару по Одеській області вночі.

"Внаслідок влучань зруйновано ангар із зерновими, пошкоджено резервуари для збереження інших видів вантажів, в одному із виробничих приміщень сталася пожежа, яку оперативно ліквідовано", – повідомили в ОК "Південь".

08:00 В окупованому Криму є прильоти по ворожому складу з боєприпасами.

07:00 росіяни знову вдарили по Одещині вночі: є влучання в інфраструктуру. Також повідомляють, що у небі над Сумщиною силами ППО було знищено ворожий "Шахед".

06:00 Вночі близько 4 години ранку безпілотники атакували Москву. Про це спочатку повідомили телеграм-канали, а потім підтвердив і голова міста Сергій Собянін.

00:00 Глава Міноборони Олексій Резніков в інтерв’ю CNN висловив прогноз про те, що Україна переможе у війні до кінця наступного літа.

З даними за 21 липня можна ознайомитись у трансляції: Війна — день 513: росія забруднює у санкціях, але продовжує кошмарити Україну

Про те, що відбувалося 22 липня, читайте у матеріалі: Війна — день 514: ЗСУ долають російську оборону та продовжують просування

Інформацію за 23 липня дивіться за посиланням: Війна — день 515: росіяни знову обстріляли Одесу, на фронті точаться важкі бої