Мінус ще один генерал рф: окупанти підтвердили загибель статусного офіцера

Читать на русском
Автор
3907
Олег Цоков мав чимало нагород від армійського командування
Олег Цоков мав чимало нагород від армійського командування. Фото РІА Новости

Окупанта могли ліквідувати поблизу Бердянська

У вівторок, 11 липня, в мережі з'явилася інформація про можливе знищення чергового російського офіцера — генерал-лейтенанта (за деякими джерелами, генерал-майора) Олега Цокова. Минулої осені він був поранений на російсько-українській війна, але того разу зміг вижити. Цікаво, що це вже друга смерть високопоставленого російського військового за останні дні — перед тим невідомі застрелили екскапітана підводного човна "Краснодар".

Про ймовірну ліквідацію загарбника повідомив у власному Telegram-каналі радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко. Зазначимо, що дані непідтверджені і потребують офіційного підтвердження.

Оновлено Росіяни підтвердили загибель свого генерала Олега Цокова, повідомив Анатолій Штефан "Штірліц". Окупанти заявили, що удару по командному пункту 58-ї армії в Бердянську було завдано "британськими крилатими ракетами Storm Shadow". Саме внаслідок цього і було вбито російського генерал-лейтенанта.

Як пише Андрющенко, ліквідація Цокова могла відбутися неподалік Бердянська. За попередньою інформацією, в ніч на 11 липня на території Приазовкурорту могла "розквітнути бавовна", зачепивши готель "Дюна". В ньому, за наявною інформацією, знаходилося військове керівництво місцевих окупантів, зокрема і Олег Цоков. Мирні жителі підтверджують нічний приліт, однак самі росіяни поки що такі дані замовчують.

Коротка довідка

Зазначимо, що Цокову виповнився 51 рік — він народився 23 вересня 1971 року. Свого часу командував 810-ю окремою бригадою морської піхоти. Був учасником другої чеченської війни. Встиг змінити чимало посад за свою довгу службу, що не дивно — в дитинстві, перш ніж отримати атестат про середню освіту, 11 разів переводився зі школи до школи. Із серпня 2022 року був командиром 144-ї гвардійської мотострілецької Єльнінської Червонопрапорної дивізії ордена Суворова (базується в Смоленську).

Олег Цоков
Олег Цоков

Про його поранення Генштаб ЗСУ повідомляв восени 2022 року. Окупантам вдалося вчасно евакуювати Цокова з місця бойового зіткнення, що допомогло врятувати йому життя. Утім, судячи з усього, ненадовго.

Додамо, що із 2022 року Олег Цоков знаходився під українськими, британськими та новозеландськими санкціями. Вже у 2023-му поповнив санкційний список Швейцарії, а згодом і всіх країн Євросоюзу.

Раніше "Телеграф" розповідав, що в українській розвідці поділилися раніше невідомими подробицями розстрілу уже згадуваного колишнього капітана підводного човна "Краснодар" Станіслава Ржицького. Допис ГУР може натякати на те, що руку до ліквідації російського офіцера все ж доклали українські спецслужби.