"Потрібна національна згода": Зеленський зробив заяву щодо перемоги у війні (відео)

Читать на русском
Автор
12754
Володимир Зеленський
Володимир Зеленський. Фото president.gov.ua

Зеленський хоче, щоб українці дійшли спільної думки з приводу нашої перемоги та подальшого розвитку країни

Сьогодні, 28 червня, президент України Володимир Зеленський виступив у Верховній Раді. З трибуни парламенту він, зокрема, поговорив і про майбутню перемогу.

Про це повідомляє "Телеграф", посилаючись на заяви глави держави.

За його словами, у нашій країні має бути національна згода з приводу того, якою має бути перемога у війні, а також до яких союзів їй вступати.

"Україна сама обиратиме альянси для себе та свого майбутнього. Очевидно в ЄС, очевидно в НАТО. Ми маємо бути свідомі, що шлях до головного, до нашої перемоги — важкий. Зараз ще поки ніхто не може сказати, коли ми пройдемо його до кінця. Але повинна бути національна згода щодо визначення нашої перемоги", — сказав Зеленський.

Глава держави запропонував ідею доктрини для України, першим пунктом якої (загалом буде 5 основних) стане питання про перемогу нашої країни у війні.

"Коли говоримо про перемогу України у цій війні, війні за свободу і незалежність, ми говоримо конкретно. Перемога України — це звільнення від російської окупації всієї нашої території. Жодної частинки України ми не залишимо ворогу", — сказав він.

На думку президента, перемога України у війні — це очищення українських територій від російських військових формувань, найманців та бойовиків, повернення громадян, які були захоплені в полон або депортовані силою, відновлення суверенітету в межах міжнародно визнаних кордонів без будь-яких обмежень суверенних прав України.

Тут слід зазначити, що військове та політичне керівництво нашої країни неодноразово підкреслювало, що перемогою вважатиметься повернення до кордонів 1991 року. Володимир Зеленський раніше наголошував, що Україна не погодиться на територіальні поступки.

"Як Конституція закладає основи, ми потребуємо доктрини для нашої держави. Ясної, не розмитої, сміливої доктрини. Для України, яка іде до перемоги. Та для України-переможниці. Ця доктрина має відповідати на всі фундаментальні питання про Україну та наше майбутнє – і нам самим, і нашим сусідам, і кожному в світі. Ми потребуємо нової системи, нових правил, нових можливостей", – сказав президент.

У зв’язку з усім сказаним вище, Зеленський запропонував загальнонаціональному обговоренню основні орієнтири майбутньої української доктрини.

"Нам потрібне спільне бачення того, якою бути Україні після перемоги. Давайте разом визначимо пріоритети для України після нашої перемоги", – сказав глава держави.

Він зазначив, що п’ять основних орієнтирів для обговорення є такими:

  • філософія перемоги України;
  • глобальність української безпеки;
  • політика героїв;
  • політика справедливості;
  • трансформації за 10 років.

Нагадаємо, що 28 червня Зеленський також подав до Верховної Ради два важливі законопроекти. Вони стосуються свят та англійської мови.