Є своя особливість: Маляр пояснила, чому ЗСУ повільно просуваються під Бахмутом

Читать на русском
Автор
ЗСУ
ЗСУ

Успіх ЗСУ під Бахмутом вимагає часу та терпіння

Українські військові ось уже четвертий день продовжують наступальні дії на Бахмутському напрямку і мають там певні успіхи, проте є причини, через які просування там не може бути швидшим.

Як повідомила у своєму telegram-каналі заступник голови Міноборони Ганна Маляр, просування в цьому районі "поступове, але впевнене". Втім, вона додала, що до самого міста українські захисники не заходили.

При цьому, за словами Маляра, наступальні дії в цьому районі мають свою особливість, яка уповільнює просування. Річ у тому, що на околицях Бахмута створена розгалужена система інженерних укріплень та опорних пунктів.

"Все це свого часу готувалося нашою військовою та місцевою владою для оборони, власне що й допомогло так довго тримати її. Але зараз ці укріплення та опорні пункти зайняв ворог, тому, щоб звільнити ці землі, потрібно трохи більше зусиль та терпіння", — зауважила вона.

Водночас чиновниця зазначила, що під час планування своїх операцій ЗСУ враховували розбіжності між російською армією та найманцями ПВК "Вагнер".

Як повідомлялося раніше, у ЗСУ напередодні анонсували "результати, які всіх потішать" і вони мають надійти незабаром.