Війна — день 488: ЗСУ з боями просуваються в районі Бахмута

Читати російською
Автор

Оперативно про головне 26 червня

Опір України продовжується. ЗСУ розвивають наступ і тіснять російських окупантів, завдаючи їм вагомих втрат як у живій силі, так і в техніці. Проте війська росії не припиняють масово застосовувати як артилерію, так і авіацію, у тому числі й проти мирних українських мешканців.

У цьому матеріалі "Телеграф" розповідає про головні події в Україні та світі 26 червня, але більш оперативну інформацію можна отримувати у нашому Telegram-каналі за цим посиланням.

21:00 США дадуть черговий пакет військової допомоги для України на $500 млн. Оголосять його деталі завтра, але за даними ЗМІ до пакету допомоги увійдуть:

  • 30 БМП M2 Bradley;
  • 25 БТР M1126 Stryker;
  • додаткові боєприпаси для РСЗВ "HIMARS", ЗРК "Patriot";
  • ПЗРК "Javelin" та "Stinger"

20:00 На Таврійському напрямку українські сили оборони внаслідок системного тиску просунулися у бік супротивника вже на 1,5 км, повідомив речник Об'єднаного пресцентру сил оборони Таврійського напрямку Валерій Шершень.

19:00 Жодного мирного жителя не було у селі Рівнопіль у Волноваському районі Донецької області на момент його деокупації українськими силами оборони. Сам населений пункт зруйновано вщент, повідомив речник Об'єднаного пресцентру сил оборони Таврійського напрямку Валерій Шершень.

18:00 В окупованому Криму в районі сіл Токареве та Шубине у росіян масштабна пожежа на складах.

17:00 Пообіді війська рф вдарили по Нікополю з важкої артилерії. Поцілили по приватному підприємству. Загинули 51-річна жінка та 50-річний чоловік. Ще один чоловік 49 років поранений. У нього мінно-вибухова травма та осколкове поранення, — ДніпроОВА.

16:00 Російські війська обстріляли Білозерку на Херсонщині. Внаслідок ворожої атаки постраждала одна жінка.

15:00 Командувач сухопутних військ ЗСУ Сирський підтверджує зачистку російського плацдарму на західному березі каналу Сіверський Донець-Донбас.

Данія розпочала навчання українських пілотів на винищувачах F-16, повідомляє AP.

Польща відправить українським силовикам тисячі автоматів та мільйони набоїв — МВС Польщі.

14:00 Стало відомо про звільнення села Рівнопіль Великоновоселівського району на заході Донецької області.

13:00 Наразі немає інформації, що найманці ПВК "Вагнера" перегруповуються і переходять до Білорусі, заявив представник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Юсов в ефірі національного телемарафону.

12:00 Німеччина виступає проти плану Єврокомісії передати Україні прибуток від заморожених активів рф. У Берліні вважають, що це поспішне рішення, яке може мати юридичні чи фінансові ризики. Про це повідомляє Financial Times з посиланням на джерела в німецькому уряді.

11:00 Представники СБУ затримали чергового російського агента, який намагався розвідати інформацію про Південноукраїнську АЕС. Це вже друга спроба російських спецслужб отримати важливі відомості про інфраструктурний об'єкт.

10:00 10:00 Заступниця міністра оборони Ганна Маляр розповіла про успіхи українських військових у контрнаступі. За її даними, вже вдалося звільнити від російських окупантів близько 130 квадратних кілометрів території.

У Херсонській ОВА розповіли про наслідки нічного обстрілу регіону — були пожежі в житлових будинках, пошкоджено іншу інфраструктуру. На щастя, обійшлося без постраждалих.

09:00 Генштаб ЗСУ поділився свіжими даними щодо ліквідованих російських загарбників на фронті:

Втрати армії рф в Україні 26.06.2023

08:00 Цієї ночі серйозно дісталося Одесі — росіяни атакували її крилатими ракетами та безпілотниками. Є пошкодження багатоповерхових будинків.

Неспокійно було і на Дніпропетровщині: ворог тричі обстріляв Нікопольский район із артилеріії.

Повітряні Сили ЗСУ поділилися підсумками неспокійної ночі:

07:00 У районі Бахмута наші воїни розгромили підрозділи 57-ї ОМСБр 5-ї загальновійськової армії Східного військового округу рф і знищили російський плацдарм на західному березі каналу Сіверський Донець-Донбас. Детальніше — у свіжому аналізі карт бойових дій в Україні.

Карта боїв за Бахмут 26.06.2023

Генштаб ЗСУ також поділився актуальним зведенням щодо подій на фронті:

06:00 В неділю ввечері у підмосковному Корольові палала потужна пожежа. Загинуло дві людини.

05:30 "путіну доведеться відповісти за багато речей в найближчі тижні і місяці", – Блінкен.

05:00 Рятувальники завершили аварійно-рятувальні роботи у багатоповерхівці у Солом'янському районі.

03:00 В ніч на понеділок, 26 червня, російський ворог атакував з повітря мирні українські міста та села.

01:00 У низці областей оголошено повітряну тривогу через загрозу удару ворога ракетами та БПЛА.

00:00 Прикордоння Сумської області протягом минулої доби знову потрапило під вогонь російських окупантів: протягом дня росіяни здійснили 16 обстрілів, зафіксовано 76 вибухів. Внаслідок обстрілу постраждала одна людина.

Як були справи 23 червня, дивіться за посиланням: Війна — день 485: продовження контрнаступу України та загроза теракту на ЗАЕС

З даними за 24 червня можна ознайомитися у трансляції: Війна — день 486: контрнаступ ЗСУ просувається, тоді як у росії "військовий переворот"

Про те, що відбувалося 25 червня, читайте у матеріалі: Війна — день 487: у росії закінчилася "громадянська війна", а ЗСУ наступають на сході