Війна — день 479: росіяни зберігають перевагу в артилерії та авіації, але ЗСУ продовжують наступ

Читать на русском
Автор
17275
Бої за Україну тривають 479 днів
Бої за Україну тривають 479 днів

Оперативно про головне 17 червня

Україна перебуває у стані повномасштабної війни з росією протягом 479 днів. Українські військові успішно просуваються на південному напрямку, але на сході росіяни намагаються проводити зустрічні штурми, які, втім, розбиваються об оборонні лінії ЗСУ. При цьому проблем додає також те, що окупанти мають перевагу в артилерії та авіації. При цьому на Заході вважають, що український контрнаступ швидким не буде, а основний удар ще не завдавали.

У цьому матеріалі "Телеграф" розповідає про головні події в Україні та світі 17 червня, але більш оперативну інформацію можна отримувати у нашому Telegram-каналі за цим посиланням.

23:00 Канада протягом найближчих днів завершить доставку до України тисяч гвинтівок та мільйона набоїв, про виділення яких було оголошено у квітні.

22:00 Португальський виробник безпілотників Tekever готовий надати Україні деякі зі своїх систем великої тривалості польоту для підтримки наземних та морських операцій. Цей крок фінансуватиметься Міжнародним фондом України Сполученого Королівства.

21:00 Окупанти зосереджують основні зусилля на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар'їнському напрямах, тривають тяжкі бої. Протягом доби відбулося 22 бойові зіткнення, повідомляє Генштаб ЗСУ.

20:00 Україна ступила на шлях, який приведе до звільнення Криму та вигнання російських військ зі своєї території, впевнений генерал і екскомандувач Сухопутних військ США в Європі Бен Ходжес.

19:00 Протягом доби противник завдав 37 авіаційних ударів, здійснив 19 обстрілів із реактивних систем залпового вогню, повідомляє Генштаб ЗСУ.

18:00 Президент США Джо Байден не має наміру спрощувати процедуру вступу України до НАТО.

17:00 На півночі зафіксовано рух БпЛА невстановлених типу, повідомляють Повітряні сили ЗСУ. Попередньо, об'єкти рухаються у Чернігівській області в напрямку Київщини.

Російська авіація вкотре атакувала Козацьке, повідомляє Херсонська ОДА. По населеному пункту ворог випустив дві керовані авіабомби. Наслідки ударів зʼясовуються.

16:00 Рівень води на Херсонщині продовжує знижуватися до 1,25 метра, повідомляє Херсонська ОДА. Підтопленими залишаються Херсон, Садове, Микільське, Новотягинка, Білозерка, Дніпровське, Федорівка, Калинівське, Краснолюбецьке, Новогреднєве та Благодатівка.

15:00 Офіс Генпрокурора опублікував фотографії наслідків обстрілу Костянтинівки. У місті пошкоджено 11 житлових будинків, гаражне приміщення, критична інфраструктура, зокрема електромережі та газопровід.

14:00 Українські воїни протягом доби виконали 1794 вогневих завдання на Таврійському напрямку. Знищили та поранили більше п'яти рот росіян.

13:00 Глави шести африканських країн прибули до Петербурга для зустрічі з путіним, повідомляють російські ЗМІ. Вчора вони відвідали Київ та провели зустріч із Зеленським.

12:00 рф 17 червня вивела у Чорне море два носії ракет. Загальний залп може становити близько 16 крилатих ракет "Калібр".

11:00 Україна перехоплює ініціативу на війні, а росія захищається, але для перемоги потрібне далекобійне високоточне озброєння дальністю до 200 км, заявив заступник міністра оборони Володимир Гаврилов.

10:00 ЗСУ просуваються на Бердянському напрямку — DeepState

09:00 За добу ЗСУ ліквідували ще 670 окупантів та десятки одиниць ворожої техніки та озброєння

08:00 Російські окупанти обстрілювали Нікопольський район Дніпропетровської області в ніч проти 17 червня, і для ударів по населених пунктах застосовували артилерію. Внаслідок ворожих атак є руйнування.

07:00 Нові супутникові знімки зруйнованої Каховської ГЕС публікує Maxar.

06:00 ЗСУ витісняють росіян з позицій під Бахмутом, — ISW.

05:00 ЗСУ вибили ворога з простору між Урожайним та Новодонецьким на Бердянському напрямку.

04:06 У низці областей України оголошено повітряну тривогу.

03:00 Ворог продовжує обстрілювати Сумщину: зафіксовано 117 вибухів.

01:00 В Бєлгороді спалахнула сильна пожежа після "хлопків".

00:00 Міністр оборони Олексій Резніков висловив переконання, що українським військовим знадобиться близько 4 місяців, щоб завершити навчання з управління винищувачами F-16.

Про те, що відбувалося 14 червня, читайте у матеріалі: Війна — день 476: ЗСУ просуваються на Бахмутському напрямку та на Півдні

Як були справи 15 червня, можна прочитати в публікації: Війна — день 477: ЗСУ атакують за кількома напрямками, а окупанти перекидають війська до фронту

З даними за 16 червня можна ознайомитись у трансляції: Війна — день 478: ЗСУ успішно атакують, а росіяни панікують через дефіцит води у Криму