Кількість жертв зростає: що відомо про удар по Кривому Рогу (оновлено)

Читать на русском
Автор
10625
Після російських ударів спалахнули пожежі
Після російських ударів спалахнули пожежі. Фото t.me/dnipropetrovskaODA

Людей продовжують шукати під завалами

У ніч на 13 червня росіяни атакували Кривий Ріг крилатими ракетами. Три з них було збито, однак є влучання у п’ятиповерхівку. Кілька десятків людей поранені, під завалами ще є люди.

Про це повідомив голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак. Рятувальники продовжують працювати на місці "прильоту", "Телеграф" відслідковує оперативну інформацію.

14:22 "Тіло ще однієї загиблої людини дістали з-під завалів приватного підприємства у Кривому Розі. За цю страшну ніч ворог вбив у місті 11 мирних. Пошуково-рятувальна операція завершена. Триває розбір конструкцій", — повідомив голова Дніпропетровської ОДА Сергій Лисак.

13:07 "Станом на 13:00 — десять людей загинуло, один перебуває під завалами, 28 поранених, з них 12 у лікарнях міста в середньому, тяжкому та дуже тяжкому стані", — написав голова військової адміністрації міста Олександр Вілкул.

12:48 Внаслідок удару по Кривому Рогу загинули 9 людей, повідомив перший заступник голови Дніпропетровської ОВА Володимир Орлов.

9:29 Голова військової адміністрації Кривого Рогу Олександр Вілкул повідомив, що загиблих унаслідок удару по будинку вже шестеро. Рятувальна операція триває.

9:26 В Офісі генпрокурора повідомили, що кількість жертв зросла до чотирьох. Інформація попередня.

9:00 Голова штабу оборони Кривого Рогу Олександр Вілкул розповів про наслідки атаки на місто. Кілька людей перебувають у вкрай важкому стані через отримані поранення.

Станом на 7:35 було відомо, що загинули троє мешканців будинку.

"Горять квартири з першого по п’ятий поверхи. Вогонь охопив 700 кв м. Його приборкують рятувальники", — додав Лисак.

Крім того, троє людей постраждали на приватному підприємстві, їх госпіталізували. Ймовірно, під завалами потрощеного складу є люди, рятувальники шукають їх. Там також побито шість легкових машин.

В іншому місці міста внаслідок російської атаки зайнялася будівля та автомобіль. Травмовано чотири людини.

Постраждало також і автомобільне підприємство, зайнялася вантажна техніка. Пожежу вже ліквідували. Зруйнована господарська споруда.

Також пошкодження є у рятувальному підрозділі.

Голова ради оборони Кривого Рогу Олександр Вілкул уточнив, що під завалами, за попередніми даними, перебувають семеро людей.

Нагадаємо, як повідомляв "Телеграф", окрім Кривого Рогу минулої ночі росіяни вдарили по Києву крилатими ракетами Х-101/555. Всі ворожі цілі в повітряному просторі навколо Києва були виявлені та успішно знищені силами та засобами протиповітряної оборони. Також росіяни вдарили "шахедами" по Харкову, обстрілявши об'єкти цивільної інфраструктури. Попередньо постраждало комунальне підприємство у Київському районі та складське приміщення у Салтівському, де внаслідок вибуху сталася пожежа.