Війна — день 463: окупанти продовжують локальні атаки і ледве приховують втрати

Читать на русском
Автор
13525
Бої за Україну тривають 463 дні
Бої за Україну тривають 463 дні

Оперативно про головне 1 червня

Повномасштабне вторгнення росії в Україну триває 463 дні. Ворог продовжує здійснювати атаки біля Куп’янська, Сватового та Кремінної, що призводить до незначних поступів. Разом з тим, такі наступи обертаються для рф величезною кількістю втрат, через що на території прикордонних областей розпочато будівництво величезних комплексів для зберігання тіл.

У цьому матеріалі "Телеграф" розповідає про головні події в Україні та світі 1 червня, але більш оперативну інформацію можна отримувати у нашому Telegram-каналі за цим посиланням.

23:00 Уряд Нідерландів має намір закупити для українських військових десятки танків Leopard 1.

22:00 У зв'язку із НП в Києві, коли через закрите бомбосховище у Деснянському районі загинули люди, правоохоронці затримали чотирьох осіб: першого заступника Деснянської РДА, директора медзакладу та його заступника, а також охоронця.

21:00 Країнам Заходу необхідно якнайшвидше передати Україні нові зенітні ракетні комплекси Patriot для захисту від російських атак, заявив прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький.

20:00 За добу окупанти завдали 12 ракетних ударів із застосуванням 10 балістичних та крилатих ракет типу "Іскандер" по Києву, всі з яких були знищені. Вони також завдали 2 удари із зенітних керованих ракет С-300 по Харкову, повідомляє Генштаб ЗСУ.

Загарбники також завдали 36 авіаційних ударів і здійснили близько 10 обстрілів із РСЗВ по позиціям українських військ та населених пунктів.

На жаль, є загиблі та поранені серед цивільного населення, серед яких діти. Також пошкоджено дитячу поліклініку, житлові багатоквартирні будинки, приватні будинки та іншу цивільну інфраструктуру.

19:00 Президент Румунії Клаус Йоханнес підписав із Володимиром Зеленським декларацію про підтримку Румунією євроатлантичної інтеграції України.

18:00 США замовили для України установки Gepard більш як на $118 млн — Пентагон.

17:00 У російському Бєлгороді пролунав сильний вибух. Місцева влада каже, що, за попередніми даними, на проїжджу частину впав БПЛА. Є двоє постраждалих.

16:00 Європарламент підтримав збільшення європейського виробництва боєприпасів та ракет для потреб України, йдеться на офіційному сайті. Це рішення було ухвалено для того, щоб прискорити постачання військової допомоги Україні, а також допомогти країнам Євросоюзу поповнити запаси боєприпасів. Щоб досягти політичної домовленості, Європарламент розпочне переговори із Радою ЄС, після чого у липні відбудеться ще одне голосування.

15:00 ЗСУ на півдні України знищили майже дві роти росіян, розповів командувач оперативно-стратегічного угрупування військ "Таврія" Олександр Тарнавський. Також злетіли на повітря чотири склади БК окупантів та знищено кілька одиниць техніки, у тому числі танк, міномет 82-мм, САУ "Мста-Б", гаубиця Д-30 та інше.

14:00 Росіяни завдають ударів по Харкову та Харківській області. Про це повідомляє влада та місцеві жителі. Завдано удару по Індустріальному району, повідомив мер Ігор Терехов.

13:00 Підсумки "великого наступу росії" показали на карті. На відео від Діпстейт – лінія фронту за п'ять місяців 2023 року.

12:00 Все у вогні, люди в паніці, путінців знищують: у "БНР" новий виток громадянської війни.

11:00 СБУ затримала російського "крота" у лавах ЗСУ, який збирав інформацію про західне озброєння та "полював" на ППО.

10:00 Нічний удар росіян по Україні. Випущено 10 балістичних та крилатих ракет типу "Іскандер" з північного напрямку — Брянська область рф.

Силами та засобами протиповітряної оборони Повітряних Сил ЗС України всі 10 знищено: сім балістичних ракет "Іскандер-М" та три крилаті ракети "Іскандер-К".

09:00 Втрати росії у війні в Україні за минулу добу склали 460 окупантів. З початку вторгнення за даними на 24 травня втрати ворога становлять 208370 військових.

08:00 Внаслідок обстрілів окупантів медустанови у Деснянському районі Києва загинула 33-річна жінка та 34-річна мати з 11-річною дочкою. Ще одинадцять громадян отримали поранення різного ступеня важкості, уточнили у поліції.

07:00 На Київщині ППО знищила 10 з 10 ракет "Іскандер", запущених росіянами, повідомили у Генштабі.

"Вночі ворог знову застосував ракети оперативно-тактичного ракетного комплексу "Іскандер" по об’єктах цивільної та критичної інфраструктури столиці та Київської області", — йдеться у зведенні.

06:00 росіяни знову масовано обстріляли Київ — внаслідок падіння уламків в Деснянському районі загинуло троє людей, серед яких двоє дітей 5-6 та 12-13 років.

3:00 У низці українських областей оголошено повітряну тривогу через запуски ракет С-300 з прикордонних російських областей. У Харківській області та у Києві чули вибухи

1:00 Європейський союз має продовжувати надавати підтримку Україні доти, доки росіяни не покинуть її територію, а удари БПЛА по Москві цьому не завадять, заявила президент Європарламенту Роберта Мецола.

00:00 Україна замовила 300 дронів Vector у німецької компанії Quantum-Systems GmbH

Дізнатися про головні події 29 травня можна у публікації: Війна — день 460: "вагнерівці" виходять із Бахмута, а нічні обстріли продовжуються

З даними за 30 травня можна ознайомитися у трансляції: Війна — день 461: нічна атака Києва та удари ЗСУ по тилах окупантів

Про те, що відбувалося 31 травня, читайте у матеріалі: Війна — день 462: окупанти сповільнилися під Бахмутом, але готують новий удар по Україні