Слава захисникам: Зеленський приїхав на фронт, аби привітати морських піхотинців (фото, оновлено)

Читать на русском
Автор
2446
На відміну від бункерного діда Зеленський не боїться приїздити на фронт Новина оновлена 23 травня 2023, 12:10
На відміну від бункерного діда Зеленський не боїться приїздити на фронт. Фото Zelenskiy / Official

Зеленський підкреслив важливий вклад цього виду військ у майбутню перемогу України

У вівторок, 23 травня, своє професійне свято відзначають представники морської піхоти України. Президент Володимир Зеленський не обмежився лише звичайним вітанням, а вирішив особисто поздоровити відважних воїнів. Саме тому сьогодні він перебуває на одному із відрізків фронту.

Про це йдеться у публікації у його офіційному Telegram-каналі. Зеленський підкреслив, що нині кашкет морського піхотинця носять не лише чоловіки, а й жінки.

"Наші захисники. Фронтова ділянка. Сьогодні я тут, щоб привітати наших воїнів із їхнім Днем морської піхоти ВМС ЗСУ. Слава кожному і кожній, хто захищає Україну!" — зазначив глава держави.

Судячи зі знімків, Володимир Зеленський прибув до військових не з простими вітаннями, а ще й із нагородами за мужність та хоробрість.

День морської піхоти 2023 – Зеленський на фронті
Урочистий момент
День морської піхоти 2023 – Зеленський на фронті
Серед нагороджених — і хоробрі захисниці

Також, судячи з усього, Зеленському доповіли про оперативну обстановку на ділянці фронту, куди він завітав. Із міркувань безпеки конкретних назв населених пунктів не озвучується.

Пізніше у вівторок стало відомо, на якій саме ділянці фронту побував сьогодні Зеленський. В Офісі президента повідомили, що він відвідав передові позиції на лінії оборони Вугледар-Мар'їнка в Донецькій області.

День морської піхоти 2023 – Зеленський на фронті
Військові пояснюють, яка наразі обстановка
День морської піхоти 2023 – Зеленський на фронті
Військові уважно слухали Зеленського

Нагадаємо, що День морської піхоти святкується щороку 23 травня, починаючи із 2018 року. До цього чинною датою професійного свята морпіхів вважалося 16 листопада. Урочиста дата загалом започаткована у 2014-у.

Також додамо, що це — далеко на перша поїздка Володимира Зеленського на фронт. 18 квітня він побував на Авдіївському напрямку, всього за кілька кілометрів від лінії бойових зіткнень із росіянами.