"Не робіть ставку проти України": екскомандувач НАТО розповів про унікальність контрнаступу ЗСУ

Читать на русском
Автор
605
Джеймс Ставрідіс розповів цікавий факт про контрнаступ ЗСУ
Джеймс Ставрідіс розповів цікавий факт про контрнаступ ЗСУ. Фото Колаж "Телеграфу"

Фронт битви розтягнувся майже на 1500 км

Весняний контрнаступ Збройних сил України, обговорення якого з кожним днем набирають обертів і лякають російських загарбників на тимчасово окупованих територіях, стане унікальним в історії війн.

Таку думку висловив колишній головнокомандувач сил НАТО у Європі Джеймс Ставрідіс у своєму посту у Twitter.

"Український весняний наступ є найтривалішим телеграфованим ударом (телеграфований удар — термін з боксу і бойових мистецтв, означає удар, про який відомо заздалегідь, — Ред. ) в історії війн. Варто зазначити, що це величезний фронт бою — майже 1500 км. Уявіть собі шлях від Нового Орлеана до Чикаго. Ключовим моментом буде маневр", — наголосив він.

Тобто, за його словами, унікальність полягатиме в тому, що в історії така ситуація відбувається вперше, коли противник чекає на удар, який був оголошений заздалегідь ще й на такому великому фронті бою. З огляду на це Джеймс Ставрідіс своєю чергою порадив "не робити ставок проти України".

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов розповів, з якою проблемою можуть зіткнутися українські військові під час проведення контрнаступу.