Резніков назвав "перегрітими" очікування суспільства від контрнаступу ЗСУ

Читать на русском
Автор
Олексій Резніков висловився щодо контрнаступу ЗСУ
Олексій Резніков висловився щодо контрнаступу ЗСУ. Фото Facebook

Українці хочуть наступної перемоги, але очікування не мають бути завищеними

Очікування від анонсованого весняного контрнаступу ЗСУ у суспільстві дещо перегріті. Однак очікування людей на наступну перемогу наших військових — це нормальне явище.

Таку думку висловив міністр оборони Олексій Резніков в інтерв’ю виданню "РБК-Україна". Він наголосив, що українці щиро вірять у перемогу, а значні успіхи ЗСУ дають їм ще більшу мотивацію робити це. Від підсумків контрнаступу багато хто також чекає наступних позитивних новин.

"Раніше не вірили у перемогу. Раніше хотіли, щоби Україна вижила хоч якось мінімально, щоб хоч якась частина України збереглася. А коли ЗСУ показали успіхи, всі почали вірити у перемогу – після Зміїного, після Київщини, Чернігівщини та Сумщини, після Харківщини, Херсона. Хочуть наступної перемоги. Це нормально, це емоції – очікування на успіх", — сказав він.

Резніков підкреслив, що очікування не повинні бути завищеними, оскільки в ситуації з контрнаступом теж все не так просто.

"Моя мама – психіатр і психотерапевт, завжди мені казала: "Якщо ти не можеш змінити обставини, постарайся змінити своє ставлення до них". Тому ми погоджуємо з Генштабом і Ганна Маляр потім каже: "Хлопці, не завищуйте власні очікування, щоб потім не було розчарування. Потім засмутитеся. Не все так просто, це війна. І мало того, ми вам точно не скажемо, коли, як і де", — підсумував Олексій Резніков.

Нагадаємо, що в Мелітополі окупанти вже почали готуватися до контрнаступу ЗСУ. У розпорядження "Телеграфу" потрапили фотографії, зроблені місцевими жителями, які підтверджують панічні настрої російських військових.