У росії готові до звільнення Криму: Буданов розповів, якою буде реакція окупантів

Читать на русском
Автор
1900
Буданов упевнений, що Крим незабаром повернеться до України
Буданов упевнений, що Крим незабаром повернеться до України. Фото pravda.com.ua

Буданов розповів, як у росії готуються до втрати Криму

російські пропагандисти вже готові до того, що ЗСУ звільнять Крим. Вони напрацювали моделі того, як висвітлювати новини про події на окупованому півострові.

Таку думку в інтерв’ю "РБК-Україна" висловив голова ГУР МО Кирило Буданов. За його словами, керівництво росії "терпимо" поставиться до того, що півострів повернеться до України.

"Болісно це визнавати, але треба сказати: їхня пропагандистська машина при втраті Херсона максимально ефективно себе показала. Вони показали втрату Херсона — а це було найбільше досягнення так званої "спеціальної військової операції" — просто як звичайну справу. Причому вивернули це так, що це, в принципі, ще й гарна річ була для них.

Тобто вони вже все напрацювали. Моделі про те, як висвітлювати новини під час подій у Криму – усі вони вже є, вони нам добре відомі. Повірте, вони спрацюють на їхнє суспільство", — сказав він.

Говорячи про звільнення Херсона, Буданов підкреслив, що пропагандисти висвітлили втрату міста найкращим чином.

"І тут буде вимушений крок і взагалі майже щастя. Повірте, там пропагандистська машина працює як взірець, це реально взірець. Вони так "оболванюють" своє населення, як ніхто у світі не може", — додав він.

Також Буданов висловив думку, що росія не зважиться на ядерний удар, якщо втратить острів.

Раніше "Телеграф" писав, що українські військові прогнозують "вибухове" літо у Криму.