Страта росіянами українського бійця: Маляр виступила зі зверненням

Читать на русском
Автор
1428
Російські солдати вчинили вже незліченну кількість воєнних злочинів проти мирного населення України Новина оновлена 13 квітня 2023, 03:54
Російські солдати вчинили вже незліченну кількість воєнних злочинів проти мирного населення України. Фото Генштаб ЗСУ

Українські спецслужби роблять усе можливе, аби якнайшвидше ідентифікувати воєнних злочинців

Українців закликали припинити поширювати відео, на якому російські окупанти відрізають голову живому українському військовому. Крім того, всіх просять утриматись і від публічних озвучувань будь-яких версій про те, ким був страчений воїн Збройних сил.

Про це у середу, 12 квітня, заступниця міністра оборони України Ганна Маляр повідомила у своєму Telegram-каналі, наголосивши, що російські воєнні злочинці в обов’язковому порядку будуть відповідати за свій злочин.

За її словами, з перших хвилин появи відео у мережі українські спецслужби ретельно вивчають його покадрово і роблять усе можливе, аби якнайшвидше ідентифікувати як воєнних злочинців, котрі стратили українського бійця, так і самого вбитого нелюдами.

Також Маляр додала, що ідентифікація людини по відеозапису, ба більше ще й в таких обставинах — надзвичайно складне завдання, й закликала всіх утриматись від будь-яких публічних припущень щодо того, ким може бути вбитий росіянами воїн.

"Будь ласка, майте повагу до близьких загиблого, не робіть жодних публічних припущень щодо особи загиблого, навіть якщо ви абсолютно впевнені, що впізнали його. Ми закликаємо зупинити поширення цього відео, а також будь-яких подібних відеокадрів", — сказала вона.

У підсумку представниця оборонного відомства звернулася до українців і нагадала, що ворог робить усе можливе, аби всіх нас залякати і зробити слабшими, однак у відповідь він отримає лише українську лють, повний розгром окупаційних військ, а також вироки вбивцям і трибунал країні-агресорці.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що у росії відреагувати на відео з відрізанням голови українського військового. Кремлівський речник дмитро пєсков заявив, що ці кадри оцінює як "жахливі" та додав, що потрібно встановити їх правдивість.