Можливі переговори з росією щодо Криму: у Зеленського уточнили гучну заяву

Читать на русском
Автор
6861
Україна готова повернути півострів військовим шляхом Новина оновлена 06 квітня 2023, 13:20
Україна готова повернути півострів військовим шляхом. Фото https://mind.ua/

Сибіга уточнив, що переговори щодо Криму – це лише ймовірна опція, але мета залишається єдина – його деокупація

Жодних територіальних компромісів у України з росією бути не може. Саме тому Крим, як і всі інші окуповані агресором території, будуть повернуті, заявив заступник голови Офісу президента України Андрій Сибіга, коментуючи свою заяву FT про можливість переговорів щодо Криму.

Новий коментар Сібіга дав ВВС. За його словами, зазначивши, що переговори щодо Криму — лише можлива опція, проте мета залишається незмінною — повернення півострова до складу України.

"Усі землі мають бути повернені, жодних територіальних компромісів. Коли ми досягаємо стратегічних цілей, коли ми, наприклад, виходимо на адмінкордон, ми кажемо, що потенційно може відкриватися дипломатична сторінка про повернення Криму. Але я зовсім не виключаю і військовий спосіб", — пояснив він.

Нагадаємо, що напередодні Financial Times оприлюднило гучну заяву Сибіги, в якій він повідомив, що українська сторона готова до діалогу з росією щодо статусу Криму. Крім того, він наголосив, що переговори можливі виключно у разі проведення успішного контрнаступу, до якого готуються Збройні сили України.

Також український чиновник зазначив, що ймовірність дипломатичних переговорів щодо Криму "не є причиною виключати сценарій воєнного звільнення території від російських окупантів".

Своєю чергою речник президента Сергій Никифоров у коментарі для Liga.net порадив у питанні ймовірного повернення України до переговорного процесу з росіянами орієнтуватися виключно на слова лідера держави Володимира Зеленського.

"У цьому питанні (можливих переговорів з рф щодо окупованого Криму. — Ред.) слід орієнтуватися на слова президента України — верховного головнокомандувача", — наголосив він.

Раніше "Телеграф" повідомляв, як Володимир Зеленський прокоментував підготовку ЗСУ до контрнаступу та оцінив ймовірність звільнення Криму, а також інших українських територій.