F-16 для України: у Повітряних силах зробили гучну заяву щодо іноземних пілотів

Читать на русском
Автор
1227
Україна може отримати винищувачі від західних партнерів
Україна може отримати винищувачі від західних партнерів. Фото zn.ua

Поки своїх пілотів у нашої країни вистачає, але коли авіація поповниться новими винищувачами, потреба у них виникне

На службу до Збройних сил України прийматимуть громадян інших країн, які матимуть змогу бути пілотами літаків, які Київ так розраховує отримати від союзників, або працівниками інженерно-авіаційного складу.

Про це під час чергового ефіру всеукраїнського телемарафону "Єдиних новин" заявив речник командування Повітряних Сил ЗСУ Юрій Ігнат, зазначивши, що з перших днів повномасштабного російського вторгнення тисячі іноземців, готових стати на службу, зверталися до ЗСУ.

"Було дуже багато від людей, пов’язаних з авіацією. Це українці, які працюють за кордоном на різних типах авіаційної техніки. Усі пропонували свою допомогу, щоб стати на захист України. Серед них були і громадяни інших держав", — пояснив він.

Також Ігнат додав, що українська армія має кілька легіонів, в яких іноземні громадяни воюють на рівні з нашими захисниками. Саме з огляду на це служба громадян іноземних держав в українській авіації є цілком реальною.

"Якщо є військово-облікова спеціальність як пілот, інженерно-авіаційний склад, то ці люди можуть ставати на цілком законних підставах військовослужбовцями ЗСУ. Громадянин іншої держави, але військовослужбовець ЗСУ. І долучатися на ту чи іншу спеціальність", — додав представник ЗСУ.

Наостанок речник ППО ЗСУ зазначив, що наразі українські військові використовують радянську техніку, тож своїх пілотів поки вистачає. Однак, коли Україна все ж отримає довгоочікувані F-16, тоді у штаті повітряних сил можуть з'явитися й іноземці, котрі мають досвід роботи із такою технікою.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що Україна надала Фінляндії запит на обговорення ймовірною передачі потужних винищувачів F/A-18 Hornet.