ЗСУ створили "Сітку смерті", з якою росіяни не можуть боротися: як вона працює

Читать на русском
Автор
10346
Артилерія ЗСУ
Артилерія ЗСУ. Фото Генштаб ЗСУ

Росіяни вже не можуть вести дієву контрбатарейну боротьбу

Українські військові під час повномасштабного російського вторгнення неодноразово відзначалися створенням хитрих і ефективних тактик. Одна з таких вразила навіть наших союзників, а росіяни не можуть з нею нічого вдіяти.

Про це заявив т.в.о. начальника Головного управління бойових ударних систем Генерального штабу ЗСУ полковник Сергій Баранов, повідомляє Military Media Center.

Йдеться про так звану "Сітку смерті" — вогневий кулак, який містить у собі одразу всі засоби ракетно-артилерійського ураження, що дозволяє ефективно знищувати російських агресорів.

"Західні партнери України навіть стверджують, що ми створили надзвичайний "кілнет" — або "Сітку смерті ЗСУ". Йдеться про те, що ми навчилися комплексним вогнем усіх засобів ракетно-артилерійського ураження забезпечувати успішний наступ піхоти. За статистикою, до 80 відсотків втрат росіян у бойовій техніці й живій силі – це наша робота", — каже Баранов.

Він пояснив, що наші артилеристи та ракетники комплексно взаємодіють з іншими способами ураження, включаючи авіацію, і застосовуючи західні високоточні ракетно-артилерійські системи. "Вогневий кулак" б’є настільки потужно, що "ворог вже не може вести з нами дієву контрбатарейну боротьбу".

"Ми не чекаємо відкриття вогню артилерії противника, а завчасно виявляємо його і знищуємо їх ще до того, як вони будуть готові завдати удару. Робиться це ювелірно, щоб не постраждали ані наші війська, ані мирне населення й об’єкти інфраструктури. Нашу "далекобійку" ворог не дістає, а ми їх — так", — наголосив Баранов.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що генерал Олександр Сирський розповів про тактичні кроки ЗСУ у Бахмуті.