Американський генерал порівняв втрати бойової авіації росії та України

Читать на русском
Автор
2379
Російських бойових "пташок" стає дедалі менше Новина оновлена 08 березня 2023, 12:09
Російських бойових "пташок" стає дедалі менше. Фото Відкриті джерела

Генерал армії США приємно здивований організацією протиповітряної оборони в Україні

Українська армія за час повномасштабного вторгнення росії могла позбавити противника більш як 70 бойових літаків. Саме таку статистику наводить американський генерал Джеймс Хеккер, який командує військово-повітряними силами США у Європі та Африці. Слід зазначити, що дані про знищену авіацію прозвучали на тлі регулярних розмов про необхідність постачання Україні новітніх винищувачів.

Детальніше пише "Голос Америки", посилаючись на виступ генерала на пресконференції в Колорадо. За даними Хеккера, загалом в Україні досить непогано працює протиповітряна і протиракетна оборона, і це впливає на подальший розвиток бойових дій.

Військовий стверджує, що поруч із більш як 70 російськими літаками українська армія могла втратити менш як 60 "пташок". Водночас додамо, що, за офіційними даними Генштаба ЗСУ, число знищеної ворожої авіації значно більше. На ранок 8 березня військові звітували про начебто 303 ліквідовані літаки.

Втрати армії рф в Україна 8.03.2023
Втрати армії рф в Україна 8.03.

Також Хеккер додав, що загалом порівняно невеликі втрати в авіації з обох боків пояснюються ефективністю роботи засобів ППО і ПРО. Через це, зокрема, літаки і вертольоти не застосовують у великих масштабах, а, отже, частина авіації буквально "виявилася непотрібною".

Генерал підкреслив, що брак літаків досить сильно відчуває й Україна, адже часто відсутня можливість прикрити контрнаступ піхоти з повітря.

Раніше "Телеграф" розповідав про те, що в США працюють над можливістю осучаснити Повітряні сили ЗС України без надання додаткових сучасних винищувачів. Зробити це хочуть завдяки поєднанню західних снарядів і літаків радянського виробництва.

Також ми розповідали, які французькі винищувачі можуть стати на озброєння ЗСУ.