Донбас бомблять "Мерседесами": роспропагандистів спіймали на недолугому фейкові (відео)

Читать на русском
Автор
1746
Той самий уламок
Той самий уламок. Фото Скриншот

Російські фейки бувають дуже недолугими

Російські пропагандисти знову опублікували недолугий фейк. Лише нещодавно 2 березня вони плуталися в заявах щодо диверсії у Брянській області. А 6 березня у мережі опублікували відео, де начебто мешканка Донбасу тримає уламки снаряду.

Як пише інформресурс "Інсайдер UA", уламком виявилася деталь від автомобіля. Так, жінка тримає частину коробки передач і скаржиться, ніби це падає на голови дітей Донбасу.

"Подивіться, що прилітає. З боку України прилітає на голови наших дітей. Кожен день", — говорить жінка, тримаючи в руках запчастину від авто.

Журналісти перевірили, що у руках у жінки, яка бідкається на прильоти. Як виявилося, цей уламок від ракети називається — барабан щеплення.

Нагадаємо, що росіяни прокололися на недолугому фейку на окупованих територіях. Вони опублікували нібито фото з оголошенням українською мовою, де ЗСУ попереджають про те, що спалюватимуть будинки перед відходом з Бахмута. Однак вдалося з'ясувати, що кадри зняті не у Бахмуті.

Утім фейкам зараз наповнений не лише воєнний, але й політичний інформаційний простір. Так, хтось запустив неправдиву інформацію про те, що Петро Порошенко зараз перебуває у лікарні.