Війна — день 367: окупанти намагаються наступати на Донбасі та обстрілюють мирні міста

Читать на русском
Автор
16811
Бої за Україну продовжуються 367 днів
Бої за Україну продовжуються 367 днів

Оперативно про головне 25 лютого

Повномасштабне вторгнення росії в Україну триває 367 днів. Окупаційні війська продовжують робити спроби наступу в районі Кремінної та Сватове, а також тиснуть на Бахмут та його околиці. При цьому активні бойові дії відбуваються й у Запорізькій та Херсонській областях. У ЗСУ також не виключають, що росіяни незабаром завдадуть чергового ракетного удару по Україні, про що свідчить збільшення кількості кораблів у Чорному морі.

У цьому матеріалі "Телеграф" розповідає про головні події в Україні та світі 25 лютого, але оперативніше інформацію можна отримувати в нашому Telegram-каналі за цим посиланням.

23:00 "Укренерго" завершило відновлювальні роботи в Одесі, заявив керівник компанії Володимир Кудріцький.

22:00 Обраний президент Чехії, ексгенерал НАТО Петр Павел вважає, що Альянс має розглянути членство України одразу після завершення війни на її території.

21:00 Світло в Україні більше не вимкне його, якщо в енергетичних спорудах немає російських інсультів, заявив міністр енергетики Герман Галущенко.

20:00 Зеленський заявив представникам США, що він планує надіслати їм список зброї, яка, на його думку, необхідні для прискорення кінця війни з росією.

19:00 Протягом доби російські окупаційні війська завдали 6 ракетних та 5 авіаційних ударів, а також здійснили близько 10 обстрілів із РСЗВ, повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України.

18:00 ЄС ухвалив рішення запровадити заборону на надання потужностей для зберігання газу для громадян росії, повідомив голова європейської дипломатії Жозеп Боррель.

17:00 Найбільша польська нафтова компанія PKN Orlen SA припинила отримувати нафту через нафтопровід "Дружба" з росії.

16:00 Поблизу села Добрянка Високопольської територіальної громади двоє людей підірвалися на російській міні коли обробляли поле, повідомляє Херсонська ОВА. Крім цього, у Херсоні поруч із річковим портом на розтяжку наткнувся 63-річний чоловік. Це сталося біля його дачі. Потерпілого госпіталізували.

15:00 ЄС прийняв нові санкції проти росії: що цього разу потрапило під удар.

14:00 Міністр оборони України Олексій Резніков оглянув перші танки Leopard2, які прибули до Києва з Польщі і зняв жартівливе відео про них, посміявшись з росіян.

13:00 Росіяни активізували використання розвідувальних безпілотників та авіації. Також не виключено, що окупанти мають намір збільшити корабельне угруповання у Чорному морі, повідомляє голова Об'єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк.

12:00 В окупованому Маріуполі вибухнув склад боєкомплектів росіян — про це повідомив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко. Зазначимо, про удари по позиціях ворога у місті повідомляється вже кілька днів.

11:00 "Все воно досить гниле": експерт вказав на небезпечні моменти мирного плану Китаю.

10:00 Кордон з Білоруссю та росією зроблять ще безпечнішим: що вирішила Рада.

09:00 У Генштабі поділилися свіжим зведенням втрат окупантів на українській землі. Мінус 650 ворожих солдатів та 12 танків — непоганий початок другого року повномасштабної війни (але не для супротивника).

Втрати армії рф в Україні 25.02.2023
Втрати армії рф в Україні 25.02.2023

08:00 Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний розповів, коли варто очікувати на звільнення Маріуполя від російських загарбників.

У Дніпропетровській обласній військовій адміністрації розповіли про наслідки нічних обстрілів. Знов дісталося Нікополю та Марганцю.

07:00 Російські окупанти продовжують атаки на північний захід від Сватового, в районі Кремінної, Бахмута та інших населених пунктів Донецької області. Також війська противника могли розділити частину з'єднань ВДВ у двох напрямках атак. Більше деталей в аналізі актуальних карт боїв в Україні.

Карта боїв на Донбасі 25.02.2022
Карта боїв на Донбасі 25.02.2022

Свіжим зведенням поділилися й у Генштабі ЗСУ. Цікаво, що на тимчасово окупованих територіях Херсонщини російські військові почали обшукувати будинки та "реквізувати" собі човни та інші правозасоби. Раніше подібним вони займалися, перш ніж втекти за Дніпро з правобережної частини області. Також цивільні човни використовувалися для диверсій.

06:00 Джо Байден заявив, що Україні "зараз не потрібні" винищувачі F-16.

05:00 путін не коментував річницю вторгнення рф в Україну через відсутність успіхів, — ISW.

03:00 Запропонований Китаєм "мирний план" щодо закінчення війни в Україні не вигідний нікому, крім рф, — Байден.

02:00 Канада не виключає, що навчатиме українських пілотів, — Трюдо.

01:00 Китай розглядає можливість відправлення безпілотників та боєприпасів до росії, — CNN.

00:00 ЄС погодив десятий пакет санкцій проти росії, він передбачає обмеження на експорт у рф продукції подвійного призначення та технологій.

Інформація за 22 лютого доступна у зведенні: Війна — день 364: росіяни штурмують Бахмут і стягують авіацію до кордону України

З даними за 23 лютого можна ознайомитися у трансляції: Війна — день 365: окупанти тиснуть на Донбасі та "прасують" міста

Про те, що відбувалося 24 лютого, читайте у матеріалі: Рік з початку широкомасштабного вторгнення: росіяни продовжують безуспішно атакувати ЗСУ на Донбасі