Окупанти запустили ракети прямо над атомною станцією: що відомо про нову ядерну провокацію рф

Читать на русском
Автор
Південноукраїнська атомна електростанція
Південноукраїнська атомна електростанція

"Енергоатом" зафіксував проліт двох ракет над АЕС

Під час чергової масованої атаки, яку російська федерація здійснила у суботу, 18 лютого, дві ворожі ракети пролетіли прямо над Південноукраїнською атомною електростанцією. В "Енергоатомі" забили на сполох, попередивши про ядерні наслідки, які може спровокувати ймовірне влучання російського боєприпасу в один з реакторів АЕС.

Як повідомили у національній атомній енергогенерувальній компанії, прольоти російських крилатих ракет були зафіксовані о 8:25 і 8:27. Повітряні об'єкти рухалися річищем Південного Бугу у напрямку міста Первомайськ (Миколаївська область), після чого пролетіли чи не впритул до одного з ядерних реакторів.

"Загроза поцілити в реактор з можливими наслідками – ядерною катастрофою – знову була високою. Це черговий акт ядерного тероризму росії, що загрожує безпеці всього світу", — йдеться у повідомленні.

Крім того, представники "Енергоатому" вкотре звернулися до незалежної комісії МАГАТЕ, наголосивши на потребі якомога швидше вжити усіх можливих заходів, аби припинити російський ядерний тероризм. А також нагадали на необхідності вивести окупаційні військових формувань з території Запорізької АЕС та встановити навколо усіх атомних об'єктів України демілітаризовану і безпольотну зони.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що своїми воєнними діями агресор й надалі продовжує загрожувати одній з найбільших атомних електростанцій — Рівненській АЕС, яка знаходиться неподалік білоруського кордону.