"Рамштайн" не дав добро на передачу танків Україні: що відомо

Читать на русском
Автор
12086
Країни не зійшлися в єдиній думці щодо передачі танків Новина оновлена 20 січня 2023, 18:54
Країни не зійшлися в єдиній думці щодо передачі танків. Фото Ілюстративне фото

Німеччина не проти передачі танків Україні, але думки країн-учасниць зустрічі "Рамштайн" розділилися у цьому питанні

Членам НАТО на зустрічі "Рамштайн" не вдалося досягти єдиного рішення щодо постачання танків Україні. Деякі країни виступили проти, і їхні аргументи визнали вагомими.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на заяву нового міністра оборони ФРН Бориса Пісторіуса за підсумками 8-го засідання "Рамштайн". Думки країн-учасниць розділилися.

Деякі країни висунули свої аргументи за те, щоб надати Україні танки. Але представники інших країн виступили проти передачі. Але, за словами глави Міноброни Німеччини, їх країна не "стоятиме на шляху партнерів", якщо ті все ж таки вирішать передати зброю Україні.

"У кожної з країн-учасниць є аргументи за поставки, і аргументи проти. Заяви ЗМІ про те, що Німеччина стоїть на шляху створення коаліції для відправлення важких танків на Україну – брехня. Є вагомі причини для відправки техніки, але також є причини, щоб цього не робити. Усі за і проти мають бути зважені. Багато союзників поділяють нашу думку", – зазначив Пісторіус.

Міністр додав, що Німеччина вивчить запаси своїх танків на предмет можливої поставки їх до України. Основна увага під час перевірки приділятиметься наявності та кількості танків, а також їх сумісності з танками та озброєнням, які можуть бути поставлені Україні іншими країнами. Все це послужить підготовкою до дня, "який може настати", сказав Пісторіус.

Відомо, що країна має експортну ліцензію на бойовий танк, у зв'язку з чим її дозвіл необхідний іншим країнам для відправки своїх Leopard 2 в Україну. Строки можливої відправки не називаються.

"Ми не можемо сьогодні сказати, яким буде рішення і коли воно буде прийняте. Я хотів би діяти швидко, у разі ухвалення рішення, але у разі негативного рішення, зробити буде нічого не можна", — резюмував міністр оборони ФРН.

Яку зброю Україна отримала після зустрічі в Рамштайні 20.01.2023
Яку зброю Україна отримала після зустрічі в Рамштайні 20 січня

Раніше повідомлялося, що Німеччина має великі проблеми з поставками танків в Україну, вважають в уряді Польщі. Німецький уряд намагаються переконати представники різних країн, але у Німеччині бояться "спровокувати путіна".

Також "Телеграф" розповідав про те, що Володимир Зеленський дорікнув Олафу Шольцу за те, що Німеччина гальмує постачання танків Leopard 2 в Україну. Президент наголосив, що Україна обороняється, а не нападає, тому заїжджати до росії на "Леопардах" ніхто не буде.