ЗСУ просуваються на Донбасі: Гайдай розповів, де точаться найжорстокіші бої

Читать на русском
Автор
1301
ЗСУ повільно, але неухильно просуваються вглиб Луганської області
ЗСУ повільно, але неухильно просуваються вглиб Луганської області. Фото Генштаб ЗСУ

Найважча ситуація наразі спостерігається на підступі до Кремінної

Попри всі останні спроби окупаційної армії просунутися вглиб на Луганському напрямку, Збройні сили України успішно відбивають атаки ворога. Зокрема, впродовж останньої доби українці відбили контрнаступи росіян в районі Білогорівки і з боку Сватового.

Про це у четвер, 19 січня, в ефірі щоденного всеукраїнського телемарафону "Єдиних новин" розповів голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай. За його словами, додаткові сили окупаційної армії, зокрема кадрові військовослужбовці, яких перекинули на Луганщину у вигляді підсилення, загальну картину суттєво не змінили, адже ЗСУ й надалі просуваються вперед.

Також Гайдай повідомив, що кількома днями раніше одне з угруповань загарбників не впоралося з керуванням великогабаритної техніки, в результаті чого та була втрачена, однак керівництву вони доповіли, що їх нібито підбили українці.

"Щодня наші військові знищують по 4-6 одиниць важкої техніки ворога. У районі Діброви на підступі до Кремінної точаться важкі бої", — підсумував Гайдай.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що російські окупанти не здатні досягти успіхів на фронті, тож можуть вдатися до чергової провокації на Луганщині. Зокрема, на думку експертів Центру національного опору, жертвою може стати цивільне населення регіону.

Нагадаємо, Гайдай заявляв, що деокупація Кремінної відкриє ЗСУ два напрямки для просування вглиб сходу. Перший — на Старобільськ, який вважається логістичним центром Луганщини. Його звільнення унеможливить пересування росіян і переміщення їх техніки, резервів і особового складу, адже саме зі Старобільська всі дороги можна тримати під вогневим контролем. Другий — це дорога Рубіжне – Сєвєродонецьк. Вона допоможе розбити угрупування ворога, яке постійно штурмує Бахмут.