Зброя для України від Німеччини: Кличко повідомив гарні новини з Давосу

Читати російською
Автор

Яку саме зброю отримає Київ поки достеменно невідомо

Вже найближчим часом Україна може отримати нову партію потужного озброєння від Німеччини. Відповідне рішення було озвучене на економічному форумі в Давосі.

Про це у вівторок, 17 січня, київський міський голова Віталій Кличко написав у своєму Telegram, підбиваючи підсумки візиту на форум, який проходить з 16 по 20 січня.

"Зустрівся в Давосі з віцеканцлером — міністром економіки Німеччини Робертом Хабеком. Говорили про подальшу підтримку і допомогу Україні. Зокрема, передачу озброєння. Позитивні рішення ухвалені. Хороші новини будуть скоро", — написав мер, не додавши жодних деталей щодо типу та кількості озброєння, котре Україна отримає від союзників.

Варто додати, що основною темою зустрічі, яка зібрала понад 2 700 учасників з 130 країн світу, стала наслідки війни російсько-української війни. Крім того, учасники форуму порушуватимуть питання пандемії коронавірусу у світі, енергетичної та продовольчої криз, подолання інфляції, низького зростання та боргової економіки, використання новітніх технологій, вирішуватимуть проблеми соціальної вразливості, а також – шукатимуть ймовірності для подолання світових геополітичних ризиків.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що на тлі заяв французької сторони щодо передачі Україні "колісних танків" AMX-10RC, у Німеччині також заговорили про ймовірну поставку Києву кількох екземплярів важкої техніки, а саме бронетранспортерів типу Marder.

Також нагадаємо, що після відставки міністра оборони Німеччини Крістіне Ламбрехт її посаду обійме соратник Олафа Шольца по партії та голова МВС Північної Рейн-Вестфалії Борис Пісторіус. Тепер можна сподіватися, що з появою в кріслі голови Бундесверу більш радикального політика справи з передачею важкої військової техніки Україні підуть швидше.