"Вважаю Ізраїль партнером, але...": Кулеба зробив жорстку заяву

Читати російською
Автор

Кулеба вважає Ізраїль важливим партнером України

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба відповів на запитання журналістів, чому Україна регулярно голосує за антиізраїльські резолюції в ООН, що, своєю чергою, викликає велике невдоволення посольства, яке не нехтує нагодою нагадати, що Київ голосує спільно з москвою.

Кулеба розповів РБК-Україна, що не може назвати жодного кроку чи рішення дійсно антиізраїльської спрямованості, які Україна прийняла б з часів своєї незалежності.

Міністр нагадав, що критики подібних заяв України в ООН твердять, що наша країна "має тримати принципову позицію і бути жорсткою, якщо якась країна нам не допомагає — геть її". Однак щойно справа доходить до Ізраїлю, вони заявляють, що в цьому випадку "треба бути м’якіше".

"Я вважаю Ізраїль важливим партнером України, але не потрібно нам розповідати, що ми голосуємо разом із росією – коли ви пояснюєте нам, що ви не даєте нам ППО, тому що ви не хочете сваритися з росією", — наголосив Кулеба.

Також він згадав ще одну болісну історію, пов’язану з Ізраїлем.

"Вони (Ізраїль. — Ред.) влаштували ганебну політику стосовно українських біженців: закрилися і по суті не пускали їх, наш посол до суду пішов проти їхнього міністра внутрішніх справ, оскаржив це у судовому порядку", — сказав міністр.

Водночас Кулеба зазначив, що Україна відкрита для дружби з Ізраїлем і розраховує на його дієву допомогу. Крім того, в Києві сподіваються на зміну ситуації на краще.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що Ізраїль погодився профінансувати закупівлю стратегічного обладнання для України.