"Вважаю Ізраїль партнером, але...": Кулеба зробив жорстку заяву

Читать на русском
Автор
Дмитро Кулеба
Дмитро Кулеба. Фото Facebook

Кулеба вважає Ізраїль важливим партнером України

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба відповів на запитання журналістів, чому Україна регулярно голосує за антиізраїльські резолюції в ООН, що, своєю чергою, викликає велике невдоволення посольства, яке не нехтує нагодою нагадати, що Київ голосує спільно з москвою.

Кулеба розповів РБК-Україна, що не може назвати жодного кроку чи рішення дійсно антиізраїльської спрямованості, які Україна прийняла б з часів своєї незалежності.

Міністр нагадав, що критики подібних заяв України в ООН твердять, що наша країна "має тримати принципову позицію і бути жорсткою, якщо якась країна нам не допомагає — геть її". Однак щойно справа доходить до Ізраїлю, вони заявляють, що в цьому випадку "треба бути м’якіше".

"Я вважаю Ізраїль важливим партнером України, але не потрібно нам розповідати, що ми голосуємо разом із росією – коли ви пояснюєте нам, що ви не даєте нам ППО, тому що ви не хочете сваритися з росією", — наголосив Кулеба.

Також він згадав ще одну болісну історію, пов’язану з Ізраїлем.

"Вони (Ізраїль. — Ред.) влаштували ганебну політику стосовно українських біженців: закрилися і по суті не пускали їх, наш посол до суду пішов проти їхнього міністра внутрішніх справ, оскаржив це у судовому порядку", — сказав міністр.

Водночас Кулеба зазначив, що Україна відкрита для дружби з Ізраїлем і розраховує на його дієву допомогу. Крім того, в Києві сподіваються на зміну ситуації на краще.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що Ізраїль погодився профінансувати закупівлю стратегічного обладнання для України.