росія готується до нової атаки: українські військові розповіли, якою вона може бути

Читати російською
Автор
Новина оновлена 27 грудня 2022, 12:24

Наступна атака по Україні необов’язково буде масованою

Російські окупанти, ймовірно, готуються до нової масованої ракетної атаки на українські міста. Однак цього разу вона може різнитися від тих, що загарбники здійснювали раніше, тож не виключено, що це буде не масований удар.

Зазвичай росіяни атакують Україну або ракетами або дронами. Українські військові не відкидають, що наступний обстріл може бути комбінованим. Про це в ефірі Національного телемарафону розповіла керівниця Об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк.

"Підготовка стратегічної тактичної авіації теж є, але все ж таки пам’ятаємо, що тактика ворога може змінюватися. Необов’язково це буде масова ракетна атака, вона може бути й комбінованою", — зазначила Гуменюк.

За її словами, загарбники вже тривалий час не виводили в море ракетоносії. Нині ж на бойовому чергуванні перебувають три: два з яких — підводні із загальним залпом 16 ракет типу "Калібр".

Крім того, за її словами, росія отримала нову партію дронів і вже почала їх застосувати для атак по Україні. При цьому окупанти почали використовувати їх для інших цілей.

Гуменюк не виключає, що окупанти спробують зіпсувати українцям свята, а тому громадяни мають бути максимально обережними у ці дні. Наші військові, своєю чергою, зроблять усе можливе, щоб завадити цьому загарбникам.

"Потрібно бути до цього готовими, налаштованими, усвідомлювати ситуацію. І пам’ятати, що Сили оборони зі свого боку зроблять все, щоб максимально ефективно перешкодити ворогові в цьому", – зазначила Гуменюк.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" повідомляв про те, що полковник запасу СБУ Михайло Притула спрогнозував, коли від росіян можна чекати на нові провокації.