Не лише дрони та ракети: Клімкін назвав ще одну загрозу для України від Ірану

Читати російською
Автор

Іранці можуть надавати допомогу росії, однак мова не про зброю

Російські окупанти в атаках на українські міста використовують іранські дрони-камікадзе, хоча Тегеран неодноразово заперечував постачання зброї росії під час повномасштабної війни. Однак це не є єдиною загрозою для України з боку Ірану.

Колишній міністр закордонних справ України Павло Клімкін розповів в інтерв’ю "Телеграфу", що іранські дрони — це критична загроза, але ще одна полягає в тому, що Тегеран може надавати допомогу росії, збираючи найманців для війни в Україні.

"Ще одна загроза полягає в тому, що іранці можуть надавати росії допомогу, щоб збирати для неї найманців, яких росії потім може використати (у війні проти України. — Авт.). Це — шиїти, що воювали переважно, в тому числі в Сирії", — зазначив Клімкін.

На його думку, набирати найманців за сприяння Ірану можуть також і в Іраку, і в Пакистані. Це другий можливий напрям співпраці Росії та Ірану.

Клімкін додав, що співпраця режимів триватиме доти, доки не перезавантажиться один з них чи обидва. Він вважає, що диктатури співпрацюватимуть, оскільки розуміють, що це питання їхнього виживання.

Нагадаємо, що Іран надумав, як передати росії ракети в обхід санкцій ООН.

Більше заяв дипломата читайте на сайті "Телеграф" у статті: "Про Зеленського в США, чергову загрозу від Ірану, страх лукашенка і шоу медведєва: інтерв`ю з Павлом Клімкіним".