Війна – день 303: ЗСУ б’ють по тилах і відбивають атаки окупантів

Читать на русском
Автор
28477
Повномасштабна війна триває 303 дні Новина оновлена 24 грудня 2022, 04:31
Повномасштабна війна триває 303 дні. Фото Телеграф

Оперативно про головне 23 грудня

Повномасштабне вторгнення російських військ в Україну триває 303 дні. В одній з "гарячих" точок — Бахмуті — тривають бої по всій ділянці фронту. Ворог завдає ударів на Донеччині та обстрілює Херсонщину. У розвідці повідомляють, що можливий новий масований удар по Україні. Тим часом президент України Володимир Зеленський здійснив історичний до Вашингтона, чим розлютив російських пропагандистів та чиновників.

У цьому матеріалі "Телеграф" розповідає про головні події в Україні та світі 22 грудня, але оперативніше інформацію можна отримувати в нашому Telegram-каналі за цим посиланням.

23:30 В окупованому Криму пролунав вибух неподалік нафтобази у Нижньогірському районі. За деякою інформацією це було роботою ППО по БПЛА

22:00 Через дефіцит електрики в Києві перестане працювати наземний електротранспорт.

Тролейбуси та трамваї у Києві працювати 24 грудня не будуть
Кличко повідомив про зупинку частини транспорту у Києві

20:00 Чи наважаться в росії на новий масштабний наступ: несподіваний прогноз Арестовича.

19:00 Байден підписав законопроєкт про оборонний бюджет США на 2023 рік. Він передбачає допомогу Україні на 800 млн доларів.

18:00 лукашенко вкотре зустрінеться з путіним. 24 грудня самопроголошений президент Білорусі на запрошення путіна відвідає Науково-дослідний випробувальний центр підготовки космонавтів імені Гагаріна, який знаходиться у підмосков’ї. Крім того, лукашенко та путін братимуть участь у неформальній зустрічі глав держав-учасниць СНД, яка відбудеться у Санкт-Петербурзі 26-27 грудня.

16:00 Зростає загроза російських ракетних ударів. У чорному морі збільшено кількість носіїв ракет Калібр.

15:00 Зеленський заявив, що Збройні сили України вже найближчим часом можуть значно посилитись, у тому числі й сфері протиповітряної оборони.

14:00 Група російських військових перетнула лінію державного кордону України на Сумщині. Бійці тероборони прийняли бій і знищили щонайменше двох окупантів.

13:00 В окупованому Маріуполі росіяни зносять драмтеатр, який розбомбили навесні. Під виглядом реконструкції загарбники вигадали цинічний план із приховання своїх злочинів.

12:00 У тимчасово окупованому Мелітополі підірвали автомобіль зі співробітниками російських спецслужб.

11:00 У Києві завдяки економії електрики вдалося відновити водо- та теплопостачання, проте далі діють аварійні відключення, — КМВА.

Зеленський вже повернувся в Київ та працює.

10:00 росія перекинула до Білорусі партію зенітних ракетних комплексів "Тор-М2К". Найближчими днями ці комплекси надійдуть до з'єднань і військових частин, куди вони призначені, стверджують у білоруському міноборони.

У Вовчанській громаді на Харківщині вороги поцілили у Центральну районну лікарню, постраждали чотири працівники і один цивільний, — голова ОВА Олег Синєгубов.

09:00 За минулу добу росія обстріляла Херсонщину 61 раз (30 разів сам Херсон), загинула одна людина, ще дві постраждали, — голова ОВА Ярослав Янушевич.

росія втратила за добу знову більше 500 окупантів:

Втрати росії в Україні 23.12.2022
Втрати росії в Україні 23.12.2022

08:00 24 лютого 2023 року або близько до цієї дати у Зеленського планують представити мирний план, поки команда президента працюють над його змістовним наповненням, — The Wall Street Journal.

Зранку ворог обстріляв Херсон, деталі і наслідки уточнюються.

07:00 Боєздатність армії росії за 10 місяців повномасштабної війни проти України знизилася щонайменше на 50%, концепція батальйонної тактичної групи, якою багато років пишалася їхня військова доктрина, не витримала опору України, — міністр оборони Великої Британія Бен Воллес.

Керівник ПВК "Вагнер" Євген Пригожин намагається збільшити роль своєї компанії на війні в Україні, щоб утвердитися як одна з ключових фігур цих подій, — вважають експерти американського Інституту вивчення війни (ISW).

Генштаб ЗСУ: в зв’язку зі значними втратами, окупанти облаштували військовий шпиталь на одній з баз відпочинку у Бердянську Запорізької області. Крім того, кілька туристичних баз в зазначеному населеному пункті використовується для розміщення військовослужбовців окупаційних військ. В Криму ворожі підрозділи здійснюють інженерне обладнання оборонних позицій вздовж автошляху Красноперекопськ–Джанкой.

06:00 Стало відомо, коли очікується остаточне затвердження $45 млрд допомоги США Україні після візиту Зеленського.

05:30 З Лукашенком зустрічався не путін, а його двійник – екс-офіцер КДБ.

05:00 Окупанти готуються до контрнаступу ЗСУ на лівому березі Дніпра та в Криму, — ISW.

03:00 Німеччина вивчає можливість збільшити постачання озброєння Україні.

01:00 Пентагон розглядає можливість навчання українських військових експлуатації Patriot на базі США, — ЗМІ.

00:01 Держсекретар США обговорив український мирний план із лідерами G7.

Інформація за 22 грудня доступна у зведенні: Війна – день 302: історичний візит Зеленського до США та рекорд втрат росії в Україні.

Про те, якою була ситуація 21 грудня, читайте у матеріалі: Війна — день 301: Зеленський у Вашингтоні, США готують рекордну допомогу Україні.

З даними за 20 грудня можна ознайомитись у трансляції: Війна — день 300: окупанти обстрілюють українські міста, але потерпають від "бавовни" у тилу.