Залужний дав жорстку оцінку командувачу окупантів Суровікіну

Читать на русском
Автор
12223
Валерій Залужний
Валерій Залужний. Фото facebook.com/CinCAFU

Валерій Залужний розповів про відмінність ЗСУ від армії росії

Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний дав оцінку путінському генералу Сергію Суровікіну, якого нещодавно призначили командувачем військ вторгнення в Україну.

В інтерв’ю виданню The Economist Залужний сказав, що Суровікін дотримується застарілих способів ведення війни та командування, а також назвав його звичайним держимордою.

"При всій повазі до пана Суровікіна, якщо подивитися на нього, то це звичайний командир часів Петра I, скажімо так, держиморда. Дивишся на нього і розумієш, що чи ти виконуєш завдання, чи тобі кінець. А ми давно зрозуміли, що такий підхід не працює", — сказав Залужний.

За словами Залужного, у ЗСУ відбувається все інакше. І приклад навів те, що в українській армії іноді 21-річні чоловіки, командують тими кому по 50-60 років. А "тримати порядок кулаками та біцепсами" в українському війську не виходить. Головнокомандувач підкреслив, що у будь-якій ситуації можна залишатися людиною і це найголовніше.

"Завжди можна бути нормальною. Бути нормальною — це означає залишатися людиною в будь-якій ситуації — це найголовніше. Залишатися людиною, ставати лідером. Бути розумнішою, бути сильнішою, бути талановитішою і тоді намагатися керувати людьми. Це релігія, яку я сповідую", — Залужний.

Також Залужний наголосив, що довіряє всім своїм генералам, а також прислухається до тих, хто на місцях і пояснив, що ініціатива йде звідти.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що генерал Залужний показав своє ставлення до історії з гучним відвертим календарем "5 каналу".

Також ми повідомляли про те, що українці вимагають відновити справедливість та нагородити Валерія Залужного.