Б'є по енергоструктурі України з чіткою метою: у Міноборони озвучили план кремля

Читать на русском
Автор
Ракетні обстріли мирних міст можуть повторитися Новина оновлена 15 грудня 2022, 13:31
Ракетні обстріли мирних міст можуть повторитися. Фото aa.com.tr

У рф своя тактика ведення війни проти України

російська федерація на систематичній основі завдає ударів по енергетичній інфраструктурі мирних українських міст, таким чином намагаючись викликати паніку у населення та взяти тайм-аут у боях на фронті.

Про це на черговому брифінгу заявила заступниця міністра оборони Ганна Маляр. За її словами, росіянам вкрай важливо виграти паузу у бойових діях, саме тому вони намагаються "вбити" всю українську енергосистему.

"Пропагандисти мають бажання спровокувати протестні настрої всередині України, які, на їхню думку, примусять військово-політичне керівництво прийняти так звані "мирні пропозиції" росії", — пояснила вона.

Крім того, чиновниця повідомила, що українці повинні готуватися до вкрай складної зими, однак це все потрібно вистояти заради перемоги над російськими загарбниками.

"Наразі в топі обговорень складна зима, яку нам доведеться пережити. Проте кожну мить варто пам'ятати, заради чого ми повинні з гідністю пройти цю темряву і зберегти своє внутрішнє світло. За нею нас чекає перемога над ворогом", — підсумувала Маляр.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що уночі на 15 грудня, росія здійснила один з наймасштабніших обстрілів Донеччини. Під удар потрапили житлові будинки у самісінькому центрі Донецька.