ЗСУ розгромили елітну танкову армію росії: звіт британської розвідки

Читать на русском
Автор
11648
Знищена російська техніка
Знищена російська техніка. Фото Генштаб ЗСУ

1-ша ГТА зараз закріпилася в районі Сватове

Через величезні втрати на війні в Україні росія змушена поповнити свою елітну кремлівську танкову армію, призначену для захисту москви, призовниками.

Так, за даними британського міністерства оборони, 1-а гвардійська танкова армія росії (1-а ГТА) зазнала тяжких втрат на початку війни, а також під час відступу з Харківської області у вересні 2022 року. Повідомляється, що зараз вона, ймовірно, частково посилена мобілізованими резервістами. При цьому її чисельність все ще значно нижча за штатну, що становить 25 000 осіб.

"В даний час росія завершила майже безперервну систему траншей протягом 60 км між Сватовим і російським кордоном. Однак, незважаючи на тривалість цих робіт, глибина укріплень залишається неясною. Ефективність оборонних операцій 1 ГТА та інших формувань багато в чому залежатиме від ступеня підтримки запасних позицій" ", — додали у Міністерстві оборони Британії.

Зараз розгромлена танкова армія закріпилася в районі Сватового Луганської області і ймовірно там триматиме оборону.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що у росії заявили, що збираються знову захопити звільнені українською армією території.

Також ми писали про те, що путін прокоментував удари по українській енергосистемі та знову звинуватив у всьому Україну.