Мобілізація в Україні в новому році: кого призовуть у першу чергу

Читать на русском
Автор
9020
Україна все ще потребує, щоб на її захист стали найкращі сини і дочки
Україна все ще потребує, щоб на її захист стали найкращі сини і дочки. Фото zaxid.net

Багато в чому нині в армію призивають не скільки для служби, а безпосередньої оборони країни

В Україні до лютого 2023 року офіційно продовжено загальну мобілізацію. Це означає, що навіть після новорічних свят чоловікам призовного віку продовжать вручати повістки в армію, що може означати як участь у безпосередніх бойових діях, так і додаткове взяття на військовий облік.

Детальніше про те, що чого чекати українцям від мобілізації наступного року, пише OBOZREVATEL. Одразу зазначимо, що подібні заходи зараз відбуваються згідно з указом президента "Про загальну мобілізацію". Триватиме його дія і 2023-го.

За словами начальника Київського міського центру комплектування та соцпідтримки, полковника Юрія Максимова, українські воїни роблять все можливе, щоб наблизити перемогу. Багато хто сподівається, що вона таки настане наступного року.

"Але мобілізаційні заходи будуть проводитися, це необхідність, — наголосив він. — Поки ми воюємо, повинні мати особовий склад для оборони та наступу, щоб звільнити наші землі".

Як і зараз, першочергово мобілізації підлягають чоловіки призовного віку – від 18 до 60 років. У багатьох випадках вручення повістки не є обов’язковим показником того, що українця заберуть безпосередньо на війну. Часто у військкоматах чоловіків просять пройти медогляд, щоб подовжити їхнє перебування на військовому обліку або ж зняти їх з нього.

Найбільше уваги для комплектації бойових частин приділяють резервістам, колишнім АТО-вцям та учасникам ООС, проте призиватимуть і тих людей, які раніше не мали стосунку до військової справи. Для таких новачків обов’язково буде проведена попередня підготовка перед відправкою до зони бойових дій.

Ігор Бацюн, який очолює Житомирський міський територіальний центр комплектування та соцпідтримки, наголошує, що всі люди, які отримали повістку, мають прибути до військкомату. Навіть якщо українець має відстрочку чи непридатний до служби за станом здоров’я — ці дані варто буде просто уточнити.

Раніше "Телеграф" розповідав, чи можуть в Україні мобілізувати до армії людей, які мають інвалідність або "білий квиток".

Також ми пояснювали, чи є ризик бути призваними до лав ЗСУ у безробітних громадян.