Війна — день 263: ЗСУ продовжують зачистку правого берега Дніпра та готуються до нового наступу

Читать на русском
Автор
30367
Вторгнення в Україну триває вже 263 дні
Вторгнення в Україну триває вже 263 дні

Оперативно про головне 13 листопада

Повномасштабне вторгнення росії в Україну триває вже 263 дні. Українські військові продовжують зачищати правий берег Дніпра від окупантів, оскільки ті знищили мости, але могли залишити там значну частину свого угрупування позаду. Разом із Херсоном ЗСУ вже звільнили понад 60 населених пунктів і зважаючи на все не мають наміру зупинятися на досягнутому.

У цьому матеріалі "Телеграф" розповідає про головні події в Україні та світі 13 листопада, але оперативніше інформацію можна отримувати в нашому Telegram-каналі за цим посиланням.

23:00 У Харкові прогриміло щонайменше 3 вибухи внаслідок обстрілу з боку росіян.

22:00 Санкції проти росії можуть залишатися чинними навіть після можливої мирної угоди між Україною та рф, заявила міністр фінансів США Джанет Йеллен.

21:00 У понеділок, 14 листопада, з 00:00 до 24:00 діятимуть планові відключення у м. Київ, Київській, Чернігівській, Черкаській, Житомирській, Сумській, Харківській, Полтавській та Донецькій областях, повідомляє "Укренерго".

В інших областях України відключення наразі не прогнозуються.

20:00 Українські військові відновили контроль над селом Макіївка Сватівського району Луганської області, повідомляє обласна військова адміністрація.

До 81 особи збільшилася кількість постраждалих, під час вибуху в центрі Стамбула, шестеро загинули, повідомляють турецькі ЗМІ з посиланням на віцепрезидента країни Фуата Октая.

19:00 Окупанти нарощують угруповання у Мелітополі та залишають Каховку та Таврійськ, повідомляє Генштаб ЗСУ.

18:00 З початку тижня на правому березі Дніпра деокуповано 179 населених пунктів більш ніж на 4,5 тисячах квадратних кілометрів, повідомляє Оперативне командування "Південь".

17:00 США продовжують допомагати Україні та найближчими тижнями оголосять про черговий пакет військової допомоги, заявив радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван.

16:00 У центрі Стамбула (Туреччина) пролунав вибух. Вибух на вулиці Істікляль вчинив терорист-смертник. Наразі повідомляють про чотирьох загиблих, поранено мінімум 11 людей.

15:00 У окупованому Скадовську Херсонської області чули гучні вибухи.

Одеські морпіхи підняли український прапор у центрі населеного пункту Львове, що на Херсонщині.

13:50 Радник голови ОП Михайло Подоляк вважає, що росія "дозріє" до переговорів та виводу військ після звільнення Донецька чи Луганська.

"Беларускі Гаюн" опублікував фотодоказ, що МіГ-31 в Білорусі переобладнали так, що він тепер може носити ракети "Кинджал", — саме з його тренувальними польотами пов'язані останні масштабні тривоги.

МіГ-31К росії в Білорусі
МіГ-31К росії в Білорусі

12:30 В Україні нова масштабна повітряна тривога, знову активна авіація Білорусі.

Тим часом проект "Беларускі Гаюн" вважає, що росія перекидає ракети С-300 та С-400 з території Білорусі до Ростовської області рф, яка межує з окупованими територіями Донбасу.

У Мелітополі з флагштока на Центральній площі зник прапор росії — українці бачать у цьому добрий знак.

11:00 Масштабна повітряна тривога в Україні закінчилася, авіація у Білорусі приземлилася, запусків ракет не було.

росія за добу втратила в Україні ще понад 600 окупантів:

Втрати росії в Україні 13.11.2022
Втрати росії в Україні 13.11.2022

09:20 В Білорусі активізувалася ворожа авіація, в Україні оголошено повітряну тривогу.

Генштаб ЗСУ: за уточненою інформацією, підтверджено ураження Силами оборони району зосередження окупантів у Херсонській області. В районі населеного пункту Дніпряни, по будівлі, де знаходилось до 500 окупантів, завдано високоточного удару. За його результатами до Таврійська вивезли дві вантажівки загиблих загарбників. У найближчий шпиталь доправлено 56 важкопоранених, з яких, незабаром, померло ще 16 осіб. Остаточна інформація щодо втрат окупантів уточнюється.

07:25 Зібрали кілька важливих новин на ранок:

  • окупанти перед втечею з Херсона повністю знищили міську критичну інфраструктуру, — Зеленський;
  • в Херсоні та околицях уже доступне українське радіо та ТБ, а "Укрзалізниця" готує запуск поїздів;
  • 13 листопада діятимуть планові відключення у м. Київ, Київській, Чернігівській, Черкаській, Житомирській, Сумській, Харківській, Полтавській та Донецькій областях;
  • за підсумками проміжних виборів до Конгресу США представники Демократичної партії збережуть свою більшість протягом наступних двох років, — CNN;
  • у Чорному морі рф має напоготові вісім ракет типу "Калібр".

05:00 ЗСУ знищили на півдні 40 рашистів та 3 військові автомобілі. Інші втрати противника, дорозвідуються.

03:00 У Запоріжжі поліцейські евакуювали людей з одного із мікрорайонів після удару ворога по місту касетними боєприпасами.

02:30 У Зеленського розповіли, коли Україна буде готова до поновлення переговорів з рф.

02:00 Генерал Ходжес: ЗСУ можуть звільнити Мелітополь та Маріуполь ще цього року і почати в січні визволення Криму.

01:27 Армія Білорусі нездатна напасти — британський військовий експерт Глен Грант.

01:00 Укрзалізниця анонсувала запуск поїздів до Херсона.

00:00 Мешканці Черкас повідомляють, що чули звуки схожі на вибухи, офіційної інформації наразі не надходило

Нагадаємо, з інформацією за 10 листопада можна ознайомитись у трансляції: "Війна — день 260: окупанти відступають на півдні, ЗСУ просуваються на Херсонщині".

Про події 11 листопада читайте у зведенні: "Війна — день 261: українська армія звільнила Херсон" .

Інформація за 12 листопада доступна у матеріалі:"Війна — день 262: ЗСУ вже зайшли до Херсона, але бої на правому березі Дніпра продовжуються" .