Зимового "перепочинку" на фронті не буде? Військові аналітики оцінили становище ЗСУ

Читать на русском
Автор
1344
Сніг та морози не стануть для українських захисників великою перешкодою
Сніг та морози не стануть для українських захисників великою перешкодою. Фото Getty Images

Те, що спочатку оцінювалося як великий мінус для армії, може бути використане нашими захисниками у позитивному ключі

Попри любов російських військовослужбовців воювати взимку у Збройних Сил України є всі можливості не зважати на погоду, навіть коли до нашої країни повноцінно прийде зима. Цілком ймовірно, що холодна погода не вплине на просування українців вглиб фронту, а бойові дії не надто вщухнуть на найнапруженіших напрямках.

Таке припущення висловлюють аналітики Інституту вивчення війни (США), повідомляє "Телеграф". Вони вважають, що на Заході невірно розцінюють зиму — в якості можливості для перепочинку обом сторонам, а також часу на підготовку до великих переговорів між Україною та Росією.

Фахівці погоджуються: деякій техніці може знадобитися покращення — для продовження роботи в морозний період, але в іншому українські військові набагато краще готові до зими, аніж російський противник.

"Зимова погода може завдати непропорційних збитків погано оснащеним російським силам в Україні, але добре забезпечена українська армія навряд чи припинить свій контрнаступ через прихід зими і, ймовірно, зможе скористатися промерзлою місцевістю, щоб пересуватися легше, ніж в каламутні осінні місяці", — пишуть у свіжому зведенні ISW.

Також фахівці наголошують: будь-які припинення активних боїв будуть швидше пов’язані із матеріально-технічними проблемами, а також досягненні кульмінаційних точок у військовій кампанії обома сторонами. Тим більше, що армія рф дійшла до своєї "кульмінації" у спробі окупації України ще кілька місяців тому, швидко перейшовши до оборони захоплених земель.

Що ж відбувається на окремих ділянках фронту прямо зараз, ви можете дізнатись у матеріалі "Телеграфа", де ми аналізуємо свіжі карти боїв в Україні.

Також ми писали, до яких непростих сценаріїв щодо зимівлі готують мешканців та гостей Києва.