Війна — день 256: тяжкі бої на Донбасі, росіяни замінували Херсон

Читать на русском
Автор
26180
Вторгнення росії триває 256 днів
Вторгнення росії триває 256 днів. Фото Телеграф

Оперативно про головне 6 листопада

Повномасштабне вторгнення росії в Україну триває 256 днів. У країні продовжуються масові відключення електроенергії. На Донбасі тривають запеклі бої, особливо у районі Бахмута. На тлі чуток про можливий наступ ЗСУ на Херсонщині колаборанти та окупанти залишили будівлю Херсонської ОДА, при цьому мародери вивезли з неї всю оргтехніку та більш-менш цінні речі. Також надходять повідомлення про масове замінування росіянами критичної інфраструктури в окупованому Херсоні. Тим часом порадували союзники: у США заявили, що російські війська не змогли знищити жодну передану ЗСУ РСЗВ HIMARS, а Німеччина може поставити в українські війська свої танки.

У цьому матеріалі "Телеграф" розповідає про головні події в Україні та світі 6 листопада, але оперативніше інформацію можна отримувати в нашому Telegram-каналі за цим посиланням.

23:00 У Києві та низці областей України з ранку понеділка, 7 листопада, і до кінця доби очікується проведення екстрених відключень електроенергії, повідомила пресслужба "Укренерго".

22:00 Без світла у неділю ввечері в Україні 4,5 млн споживачів, сказав у відеозверненні у неділю президент України Володимир Зеленський.

21:00 До одного із пляжів Одеси в результаті шторму винесло якірну міну, яку контрольовано підірвали українські військові, повідомила пресслужба Одеської міськради.

Польща допоможе Україні адаптувати бомбардувальники Су-24 для перенесення ракет НАТО Storm Shadow, повідомляють польські ЗМІ.

20:00 45-річного мешканця Куп'янського району Харківської області поранено внаслідок обстрілу з боку російських окупантів. За попередньою інформацією, ворожий протитанковий снаряд влучив в автомобіль цивільної особи, місцевого мешканця. Чоловік їхав додому. Він отримав тілесні ушкодження та був госпіталізований.

19:00 Голова Сумської ОВА Дмитро Живицький повідомив про пошкодження залізничної інфраструктури між обласним центром та Конотопом через обстріли російських окупантів.

18:00 Внаслідок обстрілів росіянами Ворожбянської громади Сумщини загинула жінка. Ще одна жінка поранена. Про це повідомив очільник ОВА Дмитро Живицький.

17:00 Єврокомісія надасть план допомоги Україні на 2023 рік. Він розрахований на 18 мільярдів євро, повідомила голова ЄК Урсула фон дер Ляйєн. Фінансовий пакет у розмірі до 1,5 млрд євро на місяць запропонують Україні вже наступного тижня.

16:00 У Києві ситуація контрольована і поки немає причин говорити про НС, заявив директор департаменту муніципальної безпеки КМДА Роман Ткачук, спростовуючи інформацію у ЗМІ, про те, що влада нібито планує евакуювати населення столиці.

15:00 У тимчасово окупованому Скадовському районі Херсонської області знищено склад із боєприпасами окупантів, повідомило оперативне командування "Південь".

Україна передала до оборонного відомства Болгарії список озброєнь, необхідних українській армії.

14:00 Цікаво, що за останні дні в Штатах вийшло чимало "зрадних" статтей. Одна з таких у The Washington Post. Там говориться, що Вашингтон ніби схиляє Київ до створення ілюзії бажання перемовин з Москвою. Варто зазначити, що у вівторок в США проходять вибори і поява таких статтей може бути частиною гри з виборцями.

12:00 The New York Times повідомиляє, що через російські обстріли пошкоджено або повністю зруйновано близько 40% об'єктів енергетичної інфраструктури України. Через це може статися колапс у холодну пору року.

Тим часом окупанти встановили у захопленому Мелітополі пам'ятник Володимиру Леніну. Його поставили на колишнє місце, звідки його прибрали в рамках декомунізації в 2015 році. Клоунада, та й годі.

Ленин в Мелитополе
"Воскреслий" Ленін у Мелітополі
Памятник Ленину в Мелитополе

11:00 Росіяни продовжують обстрілювати українські позиції під Бахмутом за допомогою заборонених фосфорних боєприпасів.

10:00 Генштаб ЗСУ опублікував свіже зведення щодо втрат ворога в Україні. Майже пів тисячі російських солдат стали "хорошими" завдяки старанням наших захисників!

Жителів Києва всерйоз попереджають про можливий колапс усіх енергетичних систем міста, якщо удари по інфраструктурі продовжаться. Людей просять робити необхідні запаси на дуже складну зиму або ж виїжджати до інших населених пунктів.

Військовий експерт Роман Світан зробив приблизні розрахунки щодо того, коли ж в росії нарешті закінчиться зброя для ведення війни в Україні.

09:00 Через путінську часткову мобілізацію росію могли залишити мільйони громадян. Про відток людей із рф розповіли представники ФСБ, опублікувавши нову статистику.

Розповідаємо про ворожий зенітно-ракетний гарматний комплекс "Тунгуска", який було виявлено за допомогою українського безпілотника.

2С6 "Тунгуска"
2С6 "Тунгуска"

08:00 В Одесі пам'ятник імператриці Катерині ІІ обнесли захисною огорожею. І це після того, як мер Геннадій Труханов заявив, що міськрада планує ухвалити остаточне рішення щодо демонтажу споруди.

У Запоріжжі після ракетної атаки загинула людина. За інформацією голови ОВА Олександра Старуха, була атакована будівля промислового підприємства, сталася пожежа, яку активно ліквідували рятувальники. Ще один снаряд упав у житловому секторі, але, на щастя, обійшлося без людських жертв.

Запоріжжя ракетний удар 6.11.2022
Наслідки ракетного обстрілу Запоріжжя
Запоріжжя ракетний удар 6.11.2022

У Києві ближче до Нового року може з'явитися головна ялинка країни. Про це заявив мер Віталій Кличко. Всі рішення планують приймати, виходячи з безпекової ситуації в місті і країні.

07:00 З'явилися свіжі карти бойових дій в Україні. Ворог дуже активний на Донеччині, намагається продавити оборону ЗСУ. Як і раніше, "гаряче" залишається під Бахмутом і Авдіївкою.

Карта боїв в Україні 6.11.2022
Карта боїв в Україні 6.11.2022

У Генштабі ЗСУ поділилися свіжим зведенням подій з фронту:

06:00 Зібрали для вас кілька важливих нічних новин, які ви могли пропустити, доки спали:

  • окрім Запоріжжя, вибухи також лунали на Дніпропетровщині, поранено 9-річну дівчинку;
  • Кличко попередив киян, що столиця може опинитися у стані тотального блекауту – без світла, води та тепла;
  • у Румунії спростували брехню путіна щодо того, що країна має якісь територіальні претензії до України;
  • США хоче, щоб Україна знову демонструвала готовність до переговорів із рф — не для самого діалогу, а з інших причин.

05.05 Окупанти у Херсоні замінували дільниці на залізниці, шляхопровід, ТЕЦ та вузли тепломережі – журналіст.

04:00 ЗСУ на півдні ліквідували 57 окупантів, а також знищили 2 танки, 2 великокаліберні гаубиці та 3 одиниці авто-бронетехніки. Крім того, пошкоджена ще одна гармата-гаубиця та 2 автомобілі.

Ситуація на півдні країни.

03:00 Ворог обстріляв житловий квартал у Запоріжжі, у місті виникла пожежа.

Пожежа в Запорожжі.

01:30 Зеленський анонсував збирання коштів на морські дрони для протидії російській агресії в українській акваторії.

Вечірнє звернення президента.

01:13 На території України можуть знаходитись від 50 до 60 тисяч російських "мобиків" — Арестович.

Фрагмент передачі "Фейгин.Live".

01:00 Румунія спростувала слова путіна щодо наче б то територіальних претензій до України.

00:00 Влада Києва не виключає відключення тепла, водопостачання та електрики у столиці, тому готується до різних сценаріїв, заявив мер Віталій Кличко.

З інформацією за 3 листопада можна ознайомитися у трансляції: "Війна — день 253: росія вимагає гарантій безпеки від України, на Донбасі йдуть важкі бої".

Про те, що відбувалося 4 листопада, читайте у зведенні: "Війна — день 254: окупанти здійснюють десятки атак на Донбасі, а до Києва приїхав радник Байдена" .

Дані за 5 листопада доступні у матеріалі: "Війна — день 255: окупанти женуть війська на Бахмут і готуються до боїв на Херсонщині".