Навчали росіян керувати дронами: в Україні ліквідували іранців

Читать на русском
Автор
6827
Іранські дрони
Іранські дрони. Фото ukrayina.pl

Іранські дрони приносять чимало проблем громадянській інфраструктурі України

Іран продовжує заперечувати постачання своїх безпілотників росії для ударів по Україні, але відомо, що іранські інструктори тренували росіян у Криму. Для частини їх це закінчилося закономірно — вони загинули від ударів ЗСУ.

За даними The Jerusalem Post, які посилаються на неназваного українського чиновника, йдеться про 10 іранців. Їх ліквідували минулого тижня.

Про те, що іранці навчають росіян у Криму, повідомляли як американські, так і українські офіційні особи. Також повідомлялося, що іранських інструкторів було завезено на територію окупованої Херсонської області. Вони не лише вчать росіян використовувати дрони-камікадзе "Шахед-136", а й відстежують запуск безпілотників українськими цивільними об’єктами.

Раніше радник офісу президента Олексій Арестович повідомив, що по інструкторах з Ірану завдавали удару двічі. Чи маються на увазі удари 10 інструкторів, що спричинили смерть, невідомо, але як висловився політик "якщо артилерія потрапляє в місце, де вони ночують, то зазвичай там трапляються смерті". "Телеграф" повідомляв, що у ЗСУ ліквідують не лише інструкторів, а й ворожих "пташок" — результативність збільшується.