росія вбиває українців: що відомо про жертви масштабної ракетної атаки на Україну (оновлюється)

Читать на русском
Автор
10811
Наслідки прильоту в Києві Новина оновлена 10 жовтня 2022, 20:17
Наслідки прильоту в Києві

Кількість загиблих в Україні внаслідок ракетної атаки уточнюється

Ранок 10 жовтня почався з ракетних ударів по Україні — росіяни атакували Київ, Дніпро, Львів, Житомир та інші міста країни. У деяких точках прильоту вже відомо про постраждалих та загиблих — росія обстріляла людей у той момент, коли багато хто добирався на роботу.

23:00 — Президент Володимир Зеленський заявив, що жертвами атаки стали 12 осіб, 80 — поранені.

18:25 — оновлені дані по жертвах та пошкодженнях у Києві. Всього загинуло 6 осіб, поранено 50, повідомляє КОВА.

  • У Шевченківському районі — два влучення. Пошкоджено проїжджу частину. 6 автом спалахнули, ще 15 пошкоджені. Загинули шестеро людей, постраждала 31 особа. Ще одне влучення по мосту. Постраждалих немає.
  • У Святошинському районі внаслідок попадання в одноповерхову будівлю травмовані 3 особи.
  • У Голосіївському районі — 3 влучення у в об'єкти інфраструктури та школі (часткове руйнування). Постраждали 13 людей сусіднього житлового будинку. 12 людей врятовані та 24 евакуйовані.
  • У Деснянському районі підтверджено влучення в об'єкт критичної інфраструктури. Постраждала 1 особа.

18:00 — У Кременчуцькому районі внаслідок збиття двох російських ракет та падіння уламків постраждали три людини. Надається вся необхідна допомога.

17:51 — у Дніпрі внаслідок ракетних ударів поранені 20 людей, 4 з них – у тяжкому стані, заявив заступник директора департаменту охорони здоров’я Дніпропетровської ОВА Олег Григорук, передає "Радіо Свобода". Ще 9 людей – у стані середнього ступеню тяжкості, решта – мають легкі травми. Загалом 15 людей у лікарнях. В основному це осколкові поранення, найбільше – поранень склом.

17:00 — за даними Офісу президента станом на 16:00, унаслідок ракетних обстрілів українських міст загинули 11 людей, ще 89 — поранені.

16:30 — Серед загиблих у Києві — 41-річний полковник поліції, начальник відділу Департаменту Кіберполіції Юрій Заскока. Поліцейський у момент удару саме їхав бульваром Шевченка на роботу.

15:40 — За оперативною інформацією ДСНС станом на 14:00 внаслідок терористичної атаки загинуло 11 осіб та травмовано — 64.

15:16 — У ДСНС повідомляють, що у Києві загинуло 6 людей та отримали поранення 50.

14:57 — Кличко: За даними на цей час від ракетних ударів у Києві загинули 5 людей. 51 постраждалий. Із них — 42 госпіталізовані до медзакладів міста.

13:51 — Станом на зараз загинуло 10 людей, близько 60 – отримали поранення по всій державі внаслідок ракетних ударів, які завдала рф по території України, повідомляє Нацполіція.

13:24 — Голова Дніпропетровської ОВА Валентин Резніченко повідомив про масовану ракетну атаку по області, унаслідок якої є загиблі та поранені. За його словами, в області як мінімум четверо загиблих та 19 поранених.

13:19 — рф завдала ракетного удару із С-300 по Слов’янську, є вбиті та поранені. Так, росіяни ударили по приватному сектору центральної частини міста. Загинула родина та жінка в сусідньому будинку. Серед постраждалих — 12-річна дитина. Тіла загиблих діставали з-під руїн.

Слов'янськ обстріли
Наслідки обстрілу Слов'янська

13:11 — росіяни обстріляли кілька населених пунктів Обухівщини, пошкоджено понад 20 житлових будинків. Начальник поліції Київської обл. Андрій Нєбитов повідомив про 6 потерпілих, один із чоловіків в тяжкому стані. Поліцейські документують наслідки обстрілів.

12:40 обстріл Броварського району, постраждала інфраструктура одного із сіл, були суттєво пошкоджені споруди, почалася пожежа. Є загиблі і постраждалі.

UPD: рятувальники ДержНС продовжують допомагати постраждалим та ліквідують наслідки ракетних ударів по Києву.

UPD: радник голови МВС Ростислав Смірнов оприлюднив нові дані по жертвах у Києві: загинули 8 осіб, 24 поранені, виникла пожежа шести автомобілів, понад 15 авто пошкоджено. Водночас ДержНС оприлюднило інформацію про те, що 5 людей загинули та 47 постраждали.

Президент України Володимир Зеленський повідомляє, що загинули люди у Дніпрі та Києві. Він також опублікував відео пожежі після прильоту.

Мешканців передмістя Києва просять не їздити до столиці. Зафіксовано кілька місць атаки, у тому числі й у центрі міста, які постраждали є на кількох точках, повідомляють у ДСНС. На місці прильотів палають машини на дорозі. Метро столиці зупинили – воно працює як укриття. Радник голови МВС Антон Геращенко повідомив про загибель 5 людей та поранення 12.

Одна з ракет у столиці впала у районі парку Шевченка та влучила по дитячому майданчику.

У Дніпропетровській області в результаті атаки також є загиблі та постраждалі – про це повідомив голова ОВА Валентин Резніченко. За попередніми даними, росіяни могли потрапити в житловий квартал, ймовірно є приліт поряд із зупинкою громадського транспорту.

Чи постраждалі в інших містах-цілях російської атаки уточнюється — у багатьох із них, зокрема у Львові та Житомирі перебої зі зв’язком, водо та електропостачанням.

Як раніше повідомляв "Телеграф", ракетний удар по Запоріжжі росіяни завдали 10 жовтня ще до світанку. В результаті загинула людина, понад 20 вдалося врятувати.